RØDT, HVITT OG BLÅTT

                                                                                                                                                                                              Reklame // inneholder ad-linker


*Hvor hen du går i li og fjell,
ved fjord og fossevell,                     
fra eng og mo med furutrær,
fra havets bryn med fiskervær
og til de hvite skjær,
møter du landet i trefarvet drakt,
svøpt i et gjenskinn av flaggets farveprakt.
Se, en hvitstammet bjerk oppi hei –  en
rammer striper av blåklokker inn
mot den rødmalte stuen ved veien;
det er flagget som vaier i vind!
Ja, så hvit som hvite er sne – en,
og det røde har kveldssolen fått,
og det blå gav sin farve til breen,
det er Norge i rødt, hvitt og blått*
Finn Bø.


Denne sangen inspirerte meg til å lage en nydelig 17 mai festkake i dag.
Jeg får fra tid til annen kakebestillinger fra nære og kjære. Ved anledninger som 17 mai, bursdager og andre selskaper blir jeg ofte spurt om jeg kan bake. Det som er moro er at forespørselen ofte er om jeg kan lage både en sunnifisert kake og en vanlig kake. Ja, takk begge deler. Valgmuligheter til folket!
Når jeg skal bake til større anledninger, må jeg alltid prøve meg ut på forhånd. Om jeg ikke treffer blink på første forsøk, må jeg gjøre noen forbedringer.
I dag øvde jeg meg altså til 17 mai.
Denne kaken blir det ikke gjort noen endringer på! Den var rett og slett fantastisk god :grin:
PØ mente det var en av de beste kakene jeg har laget på lenge.
Jeg er enig! Vi spiste den opp på kort tid.  
Kaken minner rett og slett veldig om en bløtkake med sukkerbunn og fyldig krem. Friske bær på toppen gir en perfekt smakskombinasjon.

17 mai fest kake
Jeg brukte en liten form med 17 cm i diameter.
Skal du lage en større kake vil jeg doblet oppskriften.

Bunn
3 egg
2 ss sukrin+
½ ts vaniljepulver
1 ss xantana gum*
1 ss mandelmel
¼ ts salt

Fyll
1 dl fløte
1 dl nyr krem
1 ss sukrin+
Bær

Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Stivpisk eggehvitene med sukrin+, salt og vaniljepulver. Rør så inn eggeplommene.
Vend forsiktig inn mandelmel og xantana gum.
Ha røren i en form.
Stek på 180 grader i 15 minutter.

Pisk fløten stiv med sukrin+.
Vend så inn nyr.
Fordel kremen over den avkjølte kaken.
Pynt med bær.

*kan byttes ut med for eksempel jbk-mel eller fiberhusk
**kan byttes ut med for eksempel gresk yogurt, skyr  eller kesam.


Ser det ikke godt ut?
Dette er en sunn, vakker og smakfull kake som desidert vil få mange munner til å løpe i vann.
Jeg håper den faller i smak hos deg også. Det jeg er sikker på at den vil!


Da krysser jeg fingrende for fin vær. Foreløpig er det i hvert fall meldt oppholdsvær her på Østlandet.
God stemning og masse godt humør blir det uansett :grin:
Hipp hurra for vårt praktfulle land!

Kristine

16 kommentarer

Siste innlegg