SWEET CHILI KYLLING

Riktig god fredag dere.
Da er helgen her igjen :grin:
Hver uke blir jeg like overrasket over hvor raskt hverdagene forsvinner. Nå må jeg snart lære!

I dag har jeg vært på avslutting for min kjære lillebror.
Tenk at han er ferdig på videregående og blitt voksen!
Min mor ble syk allerede da jeg var elleve. Da tok jeg over en del av hennes ansvar ovenfor mine brødre, som da var små barn. Jeg har derfor delvis fungert som deres halvmor og har et utrolig sterkt bånd til begge to.
Jeg tok meg selv i å slippe en tåre på avslutningen i dag. Jeg er rett og slett så ubeskrivelig stolt! For et fantastisk menneske han har vokst opp til å bli


Jeg forsøkte meg på en god middag.
Sweet chili kylling med ovnsbakte grønnsaker.
Jeg brukte sweet chili sausen som jeg laget på tirsdag. Den gjorde kyllingen utrolig saftig og smakfull.
Så godt! Den falt i smak hos alle sammen.
Middagen er også enkel å lage. Her er det bare å putte maten inn i ovnen, og vente på at den gjør seg ferdig. Da er det herlig å være kok!  



Sweet chili kylling med ovnsbakte grønnsaker
Til 4 storspiste personer

2 hele kyllinger (jeg anbefaler økologisk kylling fra Holte), 2 dl sweet chili saus (se oppskrift her, eventuelt bruk ferdigkjøpt)
Rødløk, paprika, asparges, salt og pepper.

Brett ut kyllingene og legg den med skinnsiden opp på en bakplate, slik du ser på det øverste bildet. Smør kyllingene inn med sweet chili saus.
Del paprika og løk i to. Legg dem rundt kyllingene. Salt og pepre.
Stek på 160 grader i cirka 50 minutter. Jeg anbefaler å bruke et steketermometer. Da får du alltid perfekt resultat.
Ta ut kyllingen på 62 -63 grader og la den hvile i 5 -10 minutter.
Når det er omtrent 10 minutter igjen av steketiden, legger du aspargesene på bakplaten med grønnsakene og kyllingen.
Server med ekstra sweet chili saus.
Nydelig!

Resten av dagen skal vi bruke til hygge og kos.
I dag er det bror som skal feires!
Håper du får en fantastisk helg :grin: Ta vare på de du er glad i.

Kristine

22 kommentarer

Siste innlegg