DIGG HELGE PIZZA


I dag ble det en digg pizza til middag.
Perfekt start på helgen. Pizza slår aldri feil!
Jeg laget en grov bunn og toppet med masse godt som karbonadedeig, bacon, cherrytomater, ananas og ost.
En real smaksfest.
Kanskje du også skal lage pizza i helgen?
Håper det smaker!

Digg helge pizza
1 hel langpanne

Pizzabunn

1/2 pakke tørrgjør
3 dl grov sammalet hvete
3 dl spelt mel
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1 ss honning, kan sløyfes
2,5 dl lunkent vann

Bland sammen gjør, mel, salt og kardemomme.
Tilset så honning og vann og elt til en fast deig.
La pizzabunnen heve i 30 minutter.
Kjevl så ut deigen til en stor rektangel slik at den passer en hel langpanne.
Forstek bunnen på 225 grader i 5 minutter nederst i ovnen.

Tomatsaus

1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
4 hvitløksfedd
1 ts chili
1 ts salt
1 ss oregano

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
Jo lenger sausen koker, jo bedre blir den.
Kjør gjerne sausen jevn med en stavmikser.

Pizzafyll

Tomatsaus
400 g karbondedeig
1 pakke bacon
Ananas
Løk i tynne skiver
Cherrytomater i biter
Revet ost

Stek karbonadedeigen.
Smør pizzasausen over pizzabunnen.
Ha over løk, karbonadedeig, ananas og cherrytomat.
Topp med revet ost. Her kan du bruke det du ønsker, jeg brukte Jarlsberg og en dæsj parmesan.


Ha en herlig helg dere.
Nyt tiden, smil, le og kos dere :grin:

Kristine

20 kommentarer

Siste innlegg