CHOCO PEANUT ICE CAKE

Hjemme fra ferie, betyr baking! Disse fantastisk gode sjokolade- og peanøttiskakene laget jeg i dag.
Dette er en real smakfest som må prøves :grin:
Rett og slett knall godt!


Iskake er en favoritt.
Ekstra godt smaker den alltid på en varm sommerdag.
Lag denne i nær fremtid. Spis sammen med gode venner i solen og kos deg maksimalt.

Choco peanut ice cake
8 stykker

Bunn
50 g peanøttmel eller mandelmel
2 ss peanøttsmør
1/2 ts salt
3 ss yaconsirup, eventuelt honning eller sukrin
4 -6 ss melk

Ismasse
1,5 dl fløte
4 ss sukrin
2 egg
200 g gresk yoghurt
1/3 ts økologisk vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker

Sjokoladeglasur
3 ss kakaopulver
3 ss sukrin
30 g mocca-protein, kan sløyfes
150 g gresk yoghurt eller kesam
0,5 dl melk

Topping
Peanøtter

Start med bunnen.
Bland sammen peanøttsmør og yacon sirup (eller søtning). Ha i peanøttmel og salt. Tilsett litt og litt melk slik at det blir en god masse med marsipankonsistens.
Trykk ut massen i 8 porsjonsformer, eventuelt 1 kakeform med omtrent 20 cm i diameter.

Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk fløten stiv med sukrin.
Bland gresk yoghurt med eggeplommer og vaniljepulver. Bland så massen inn i fløten.
Stivpisk eggehvitene  og vend de inn i fløtemassen.
Hell blandingen over bunnen og sett i fryseren.

Lag så sjokoladeglasuren
Bland sammen alle ingrediensene og ha den over i formene.
Strø over peanøtter.
Sett i fryseren i minimum 4 timer.
Formene kan oppbevares en ukes tid i fryseren, men husk at den må tine 10 -15 minutter på kjøkkenbenken om den har stått lenge i fryseren.


Ta en bit eller ti og nyt.
Dette var godt!

Kristine

12 kommentarer

Siste innlegg