Til middag ble det nydelig lasagne.
Det er lenge siden jeg har spist, men det blir desidert ikke lenge til neste gang. Så godt!!
Hjemmelaget lasagne er en favoritt, spesielt i helgen.
Kanskje det kan friste til din helgemiddag også?
Hjemmelaget sunn lasagne med en salat av spinat, tomat, agurk, rødløk og havsalt.
Nam!
Denne gangen laget jeg til og med hjemmelaget lasagneplater.
Det er førstegangen jeg har laget. Utrolig godt! Hjemmelaget pasta er så smakfullt! Jeg kommer desidert til å lage lasagneplater igjen.
Ønsker du ikke å lage dine egne plater, kan du fint bruke ferdigkjøpte. Det finnes mange valgmuligheter i butikken. Blant annet vanlige laget på hvetemel, fullkornsplater og glutenfrie.
Hjemmelaget lasagneplater
200 g økologisk spelt mel eller annen type mel
1 ts salt
2 egg
Ekstra mel til utbaking
Sikt mel i en bolle sammen med saltet. Lag en fordypning og hell i eggene. Arbeide melet inn i eggene til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile kaldt 1 time.
Ha mel på kjøkkenbenken og kjevl ut deigen til en rektangel. La den tørke over en stolrygg eller lignende i 15 minutter.
Skjær ut 9 rektangler. La de ligge å tørke i 30 minutter før lasagneplatene kokes i lettsaltet vann i 15 minutter.
Lasagne
Kjøttsaus
600 g karbonadedeig
1 løk
4 hvitløksfedd
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpure
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss oregano
Skjær løk i biter. Finhakk hvitløk.
Stek karbonadedeigen i en panne sammen med løk og hvitløk.
Tilsett hakkede tomater, tomatpure og salt.
La det hele koke minimum 5 minutter. Gjerne lenger.
Smak deg til med mer krydder etter dine smakspreferanser.
Hvit saus
1 boks kesam
2 egg
50 g revet ost, jeg brukte Jarlsberg
1 ts revet muskat, kan sløyfes
Bland sammen kesam, egg, ost og muskat.
Montering
Kjøttsaus
Hvitsaus
9 lasagneplater
Revet, jeg brukte Jarlsberg og parmesan
Legg et lag kjøttsaus i bunnen av en form. Topp med hvit saus og lasagneplater. Legg så på et ytterligere lag med kjøttsaus, hvitsaus og lasagneplater. Fortsett i 3 lag med lasagneplater. Topp med kjøttsaus, hvitsaus og revet ost.
Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl noen minutter før du serverer.
Håper fredagen har vært bra så langt.
Ha en riktig god helg og en super fredagskveld
Kristine ♥
rems:
Utrolig godt, ja 🙂
Linda Marie Stuhaug:
Hjemmelaget er virkelig en vinner.
Ha en super sondag 🙂
Sofia:
Håpe det smaker 🙂
Caroline:
🙂
Ellen:
Virkelig kjempe godt 🙂
V:
Haha… Ja, det er bare å komme 🙂
Christina:
Ja, det er så sant. Hjemmelaget er alltid best. Derfor er det godt å nyte hjemmelaget i blant 🙂
mkde:
Utrolig godt. Må lages igjen snart! 🙂
janne:
Kjempe godt!
Stine:
Bare å blande det sammen, ja 🙂
Karine:
Så spis 😉
nå gjorde du meg sulten! 🙂
Det så kjempegodt ut 🙂 Hvordan lager du den hvite sausen? Bare blander du ingrediensene sammen eller varmer du det opp og koker det? 🙂
å så digg =)
nam så utrolig godt ut 🙂 lasagne er min favoritt, det og salat:D
Det ser og høres helt herlig ut! Det er ikke så ofte jeg rekker/orker å lage alt fra bunn av, men det er så verdt det de gangene jeg tar meg bryet.. 🙂 🙂 🙂 Tommel opp for skikkelig hjemmelaget mat!
r
Er det mulig å flytte inn hos dere? Hadde vært luksus å fått servert slike godsaker du alltid frister oss lesere med! Ha en nydelig helg.
Det så helt nydelig ut! Elsker lasagne <3
Åhh nam!
Gjett om jeg må lage det i morgen. Frister så 🙂
Her snakker vi virkelig heimelaga lasagne ja! Det ser virkelig nydelig ut, sikker på det smake like godt 😀 Ha en fin Fredagskveld!
Dette så veldig godt ut!! 🙂