SUNN PØLSEGRATENG


Dagens middag ble denne utrolig gode pølsegratengen.
En god grateng både smaker godt, gjør godt for kroppen og varmer godt i høstværet.
Grateng enkelt å lage, men det tar noe tid. Lag en stor porsjon, så har du til lunsj eller middag i morgen også.
Nyt denne gode middagen.

Pølsegrateng
1 stor grateng til 4 -6 personer

400 g pølse med høyt kjøttinnhold, jeg bruker økologiske fra Sverige med 95 % kjøtt, eventuelt annen pølse

300 g potet
300 g blomkål
3 ss gresk yoghurt, eventuelt kesam

2 løk
3 hvitløksfedd
2 bokser hakkede tomat
3 ss tomatpure
1 ss oregano
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 brokkoli

Ost eter eget ønske, jeg bruke en blanding av Jarlsberg og parmesan

Skrell potetene. Kok dem til de er myke, omtrent 25 minutter. Ha i blomkål i buketter de siste 10 minuttene.
Mos de kokte potetene og blomkålen sammen med kesam.

Hakk løk i grove biter og finhakk hvitløk. Stek raskt i en panne.
Tilsett hakkede tomater, tomatpure, oregano, salt og pepper.
Skjær brokkoli i buketter og ha i sausen.
La sausen koke i 5-10 minutter.

Del pølsene i biter og legg dem i en form.
Ha over sausen.
Legg så over blomkål- og potetmosen.
Stek i ovnen på 200 grader i 20 -25 minutter.
Avkjøl et par minutter før du server.


Håper du får en god middag!
Ha en fortsatt super torsdag :grin:

Kristine

13 kommentarer

Siste innlegg