Jeg blir aldri lei sjokolade!
I dag ble det nok en bakerunde med sjokolade i tankene.
Resultatet ble denne utrolig saftige og gode sjokolademoussekaken.
Den må smakes!
Sjokolademoussekake
1 boks hvite bønner
1 stor banan, ca 150 g
2 egg
3 ss sukrin+
0,5 dl kokosmelk, eventuelt vanlig melk
4 ss kakao
1 ss kokosmel, eventuelt annet mel
Skyll bønnene godt under rennende kaldt vann.
Ha bønnene i en bolle sammen med bananen, egg og sukrin. Mos med en stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor eller blender. Det er viktig at bønnene og bananen blir most til en jevn pure.
Ha i resten av ingrediensene.
Fordel røren i en kakeform. Jeg brukte en rund springform med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 20 minutter.
Avkjøl før du skjærer i den.
Sever gjerne med en god klatt pisket krem.
Håper det faller i smak
Ha en fortsatt fortreffelig søndag!
Kristine ♥
Nadia:
Most kokt søtpotet, altså søtpotetpure, vil jeg tro fungerer veldig bra
Er det mulig å erstatte banan med noe annet? Tåler ikke frukt..
Hei! Er det mulig å erstatte banan med noe annet? Tåler ikke frukt..
Anne:
Så hyggelige ord Anna. Tusen takk
Håper kaken falt i smak.
Angående kokosmelk så er det rett og slett for de som ikke tåler vanlig melk. Man kan bytte ut kokosmelk mot melk. Bruker jeg veldig mye melkeprodukter får jeg vondt i magen, men noe går. Jeg må derfor sjonglere litt.
Det blir et slags kokosmel, men ikke slikt kokosmel du kjøper i butikken. Jeg har aldri gjort det, så jeg tørr ikke uttale meg så mye om akkurat det.
Kaken står i ovnen og jeg er kjempespent! Nettopp begynt å lage sunnere søte kaker, da jeg til vanlig er veldig sunn, men litt for glad i snop…. Hva som gjør at du velger kokosmelk i mange oppskrifter? Er det sunnere, hvorfor?:)
Og kan jeg finmale kokosmasse, blir d da kokosmel? Takk for svar. Du har en flott blogg som virkelig inspirerer.
Fy søren jeg skulle ønske jeg hadde dine kunnskaper på kjøkkenet, når jeg leker meg frem så blir det
bare søl. Jeg er avhenging av å følge oppskrifter :p
Synes det er veldig kjekt at du blogger så ofte men håper du får slappet av og tar vare på deg selv <3
Susanne Nesse:
Absolutt kjempe godt
Norunn:
Skylte du bønnene ordentlig godt da?
Første gangen jeg laget med bønner ble det ikke noe godt, men så fant jeg ut at jeg ikke hadde skylt og most dem godt nok. Da blir det en merkelig smak.
Prøv igjen
fjellgeitbundingen:
Gjett om det var
Julie:
En boks er omtrent 230 g totalvekt og 170 g avrent
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Ja, det er godt det!
Flyverten:
Sunn sjokolade er jo så godt. Men jeg synes fortsatt melkesjokolade er best
Karine:
Hihi…. Du får komme på besøk da
Karianne:
Gjør det Karianne. Håper det faller i smak
Dette ser jo bare kjempe godt ut. Jeg skal prøve den snarest. Takk
Ser helt fantastisk ut Kristine. Du er så flink. Skulle bodd med deg
Det så VELDIG godt ut! Vi driver og forsker på å lage sunn sjokolade her hjemme også. Takk for inspirasjonen
Nystekt sjokoladekake og vanilje is er en vinner her i gården. Får se om jeg ikke lager en med bønner igjen snart
Ha en fin Søndag!
Hvor mange gram hvite bønner brukte du?

Dette vil jeg prøve
Nam, dette så godt ut
Det ser så innmari digg ut! Har bønner i skapet, men sist gang jeg prøvde meg på bakst med bønner så var det superskuff. Må kjenne hvor lenge jeg kan pine sjokoladesuget før jeg gir etter

Håper du har en fin søndag
Mmm, ser nydelig godt ut!
Karro:
Dere er jo herlige. Hjertelig takk
Anonym:
Å så hyggelig. Tusen takk
Amalie:
Jeg vil tro at du kan bruke en gaffel også, men da må du sørge for at du moser virkelig godt.
Tusen takk for hyggelige ord. Det setter jeg pris på
Du er bare rå på kjøkkenet
Ville bare si at kreativiteten din imonerer meg!
Stå på!
Nammi! Skal absolutt testes ut – må bare få skaffet meg en stavmikser først! Hehe, just flytta sammen med tre andre på hybel, og er mye som mangler.. Men takk for super oppskrift, det så skikkelig godt ut (også så sunt i tillegg er jo bare en bonus!)
Ha en fin søndag videre, digger bloggen din =)