Jeg synes dette er en kjempe morsom grønnsak. Den kan brukes til så mye, søtt som salt!
Dagens gresskarmoro resulterte i disse gresskarbollene som både ble smakfulle, proteinrike, mettende og saftige.
Gresskar gjør generelt all bakst saftig. Har du ikke gresskar eller gresskarpure kan du bruke most søtpotet isteden. Det blir like godt.
Håper bollene faller i smak!
Gresskarboller
200 g gresskarpure*
1 dl kokosmelk, eventuelt annen melk
1 egg
2 ss kokosmel
2 ss havremel, eller annet mel som speltmel eller bokhvetemel
30 g vaniljeprotein**
1 ss sukringold
1 ts kanel
1 ts bakepulver
Bland sammen gresskarpure, melk og egg.
Tilsett så resten av ingrediensene.
Lag klatter på en bakplate og stek på 180 grader i 20 -25 minutter.
Avkjøl noen minutter før du serverer.
*gresskarpure kan kjøpes på boks i enkelte velassorterte dagligvarebutikker som Meny og Ultra. Du kan også lage din egen, noe jeg foretrekker. Skjær gresskaret i biter og kok i vann til gresskarbitene er myke. Dette tar cirka 20 -30 minutter. Mos bitene så med en stavmikser eller foodprosessor.
**har du ikke vaniljeprotein kan du bytte ut dette med bakeprotein eller en annen tørrvare som mer havremel.
Jeg serverte mine boller med en god klatt gresk yoghurt og yacon sirup. Helt nydelig
Kristine ♥
Victoria Wisløff:
Takk.
Håper helgen din var bra 🙂
Anonym:
For en herlig kommentar. Det var fantastisk å lese. Tusen tusen takk 🙂
janne:
Gjett om det var 🙂
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Da er det bare å ta det frem fra glemmeboken igjen 😉
Sofia:
Ja, gjør det Sofia 🙂
Karine:
Å, tusen takk du 🙂
Du er dyktig på kjøkkenet 🙂
Har aldri bakt med gresskar, men nå skal jeg gjøre det. Takk 🙂
sÅ GODE UT! VAR VELDIG FLINKE Å LAGE INENDE FØR, MEN DE HAR GÅTT LITT I GLEMMEBOKA ^^
dette så jo riktig så godt ut! 🙂
Så flink du er! Det er alltid en fryd å lese bloggen din, og du fortsetter å være min favorittblogger! Stå på, du er en stor inspirasjon for mange, og en sterk, flott kvinne:)
Kos deg siste rest av helga 🙂