Jeg elsker hvitløk!
Denne pizzaen stappet jeg virkelig med godsakene. Og det ble jo så godt!!
Denne pizzaen var gårsdagens middag. I dag skal jeg nemlig lage middag til noen vennepar til middag. Det blir koselig
Hvitløk setter en ekstra piff på maten, men viste du at det også er en sunnhetsbombe?
Kulturplanten hvitløk blir brukt til medisinsk bruk i mange land. Den er en av de få plantene som i all sin tid har blitt betraktet som både mat og medisin.
Hvitløk inneholder godt med vitamin C, -B6 og kalium, og også sterke helsebringende plantestoffer, såkalte fytokjemikalier, samt antioksidanter og antibakterielle stoffer. Disse fytokjemikaliene kan bekjempe utviklingen av kreft, særlig i spiserør, mage og tarm, kan forebygge åreforkalkning og høyt kolesterol, forhindre bakterievekst og fordrive forkjølelse.
Hvitløk er med andre ord en liten knoll med store konsekvenser. Den burde brukes mer.
Som for eksempel i denne pizzaen!
Hvitløkspizza
Bunn
2 egg
100 g kesam
30 g bakepro, eller annen tørrvare
30 g havregryn
3 ss frø, jeg brukte linfrø og solsikkefrø
30 g bokhvetemel
1 ts fiberhusk
1/2 ts salat
1 ts oregano
1 ts hvitløkspulver
1 ts bakepulver
Bland sammen alle ingrediensene.
La røren svelle i 5 minutter.
Ta så kaldt vann på hendene og smør deigen utover en bakplate.
Forstek på 220 grader nederst i ovnen i 10 minutter.
Fyll
10 hvitløksfedd
1/2 boks kesam original
God med ost
Bruk det du har tilgjengelig og ønsker. Jeg brukte Jarlsberg, parmesan og blåmuggost
150 g cherry tomater
3 sjalottløk
Skrell hvitløkene og del de i to. Stek de i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Gjerne før du steker pizzabunnen.
Smør den forstekte pizzabunnen med kesam. Ha over sjalottløk i skiver, ost og cherry tomater. Topp med hvitløk.
Stek videre på nederste rille i ovnen til osten er smeltet, i cirka 6 -8 minutter.
Nyt.
Før pizzaen går i ovnen.
Ferdigstekt og klar for å spises.
Mmmm…
Nå får jeg komme meg i gang med middagslagingen.
Gjestene kommer snart!
God fredagskveld
Kristine ♥
V:
Blåmuggost er jo så godt! Hehe..
Håper helgen din har vært bra
Nina Bakke:
Var knall godt
Anonym:
Gjett om det var!
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Spiser hvitløk på omtrent alt jeg. Haha!!
janne:
Håper det faller i smak
Anonym:
Det tror jeg hadde vært knall godt. Ha på røklaks etter at den er stekt
lillian:
Velg interantional. Den til 4 $. Rimelig og bra
Hei! Jeg har et spm angående iherb, hvilken frakt kompani burde en velge dersom en bestiller fra iherb? Dhl eller international airmail? Takk for svar på forhånd! Du motiver mange!
Åhhh!! Slever over hele tastaturet! Dette så SINSYKT digg ut! Tror du det blir bra om man har røkt laks som en del av fyllet?
Jeg absolutt elsker hvitløk så denne skal jeg prøve. Takk =)
jeg må ærlig talt innrømme at jeg ikke har spist hvitløk i alle fall på ett år – om ikke lengre.
Det er utrolig godt da!
Ser sykt digg ut!!!
Ser himmelsk ut
Hvitløk
Dette så dritgodt ut, minus blåmugglsten haha. Kos deg masse med gjestene og god mat 