Jeg har rett og slett kost meg maksimalt med mye hygge, sosialt og latter.
Som vanlig, ble det naturligvis en bakerunde i dag.
Søndag er selvskreven bakedag. Når været i tillegg er grått og trist, roper kjøkkenet på meg.
Jeg tryllet frem denne deilige gresskarkaken med sjokoladeglasur.
Denne kaken ble veldig saftig og god.
Gresskar har en søt og anvendelig smak som gir ekstra fylde til kaker og annen bakst.
Har du ikke gresskar kan du fint bruke revet gulrot isteden. Det vil jeg tro blir like godt!
Gresskarkake med sjokoladeglasur
Kake
2 egg
60 g sukringold
150 g kesam
30 g havremel
30 g vaniljeprotein
30 g kokosmel
1 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts vaniljepulver
200 g revet gresskar
Pisk egg og sukrin luftig.
Ha i kesam.
Rør så inn tørrvarene og revet gresskar.
Fordel røren i en form. Jeg brukte en rund springform med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Avkjøl kaken, før du har på glasur. Som du ser, gjorde ikke jeg dette. Jeg er en utålmodig sjel. Dermed smeltet glasuren og begynte å renne av.
Sjokoladeglasur
200 g kokoskrem
2 ss smør
5 ss kakaopulver
2 ss mocca-protein
2 ss sukrinmelis
2 ss sterk kaffe, kan sløyfes
1/3 ts salt
1 ts vaniljepulver
Pisk sammen alle ingrediensene.
Fordel utover kaken.
Nyt siste rest av søndagen
Kristine ♥
Ingrid:
Prøv gresskar. Det er jo så godt. Jeg lager gresskarpureen selv, men du kan også kjøpe den på boks. Oftes synes jeg hjemmelaget er best.
Spørs om det ikke må bli et kurs etter hvert. Hadde jo vært utrolig gøy
Miranda:
Det er jeg faktisk ikke sikker på du.
Sofia:
Gjett om du
Karoline:
Så lag den
Sunniva:
Den er gammel. Jeg fikk den av mamma for mange år siden, så jeg vet faktisk ikke.
karoline:
Send meg heller en mail Karoline.
J.M.:
Hihi… Er ikke så lett å treffe da
V:
Å, har du blitt syk? Håper du er kommet deg helt nå. God bedringsklem
Kjekt å høre du hadde en fin helg med maksimal hygge
Jeg derimot lå i sengen hele går og store deler av dagen men nå kommer det seg. Bedringstegn er at jeg vil hoppe inn i skjermen å slikke glasuren av den kaken haha
ops, den skulle vært på posten over!
Jeg kjenner deg ikke Kristine. Jeg vil bare si at jeg synes du er helt utrolig og at jeg ønsker deg alt godt i fremtiden <3
Hei Kristine! Jeg har akkurat startet å lese bloggen din, og må si at du har endret synet mitt på kropp og trening i det siste. Kan du skrive om hvordan du gjorde det med trening når du kom ut av spiseforstyrrelsen? Må man slutte å trene og begynne å spise nok først, eller kan man trene parallellt? Jeg sliter med at jeg ikke tør å spise 2000 kcal hvis jeg ikke trener. trener jeg ikke, går jeg ikke over 1500 kcal. spiser vanligvis 1500 kalorier i hverdagene, men overspiser ofte i helgene. hvis jeg øker til 2000 kcal uten trening vil vel vekta skyte opp? jeg er ikke undervektig, har normal bmi, er slank, men med ganske høy fettprosent i forhold til vekten. håper du svarer, jeg er så sliten av dette. karoline
Helt urelevant for denne posten, men hvor ha rdu kjøpt den fine kalenderen din med gode ord?
En sånn en kan jeg jammen tenke meg
Får lyst til å bare munche den den glasuren. Ser jo så god ut
Ser jo bare super godt ut! Nam
Hei Kristine:)
Hvilken rase er kattene dine?:O)
Nam! Det så jo mildt sagt fantastisk ut! Har heller ikke noe forhold til gresskar i matlaging, hadde vært spennende å opplevd en ny smak! Så får kanskje prøves etterhvert
Kjøper du et helt gresskar da, eller har de noe slags “gresskarpurè” på boks noen steder? Dersom du utlyser et kurs i matlaging, Kristine, så rekker jeg ivrig opp hånden for å være med altså! Du har inspirert meg i årevis med kokkeleringen din
At det er så mange muligheter med ulike typer matvarer hadde man ikke trodd altså, så du har fremmet et nytt blikk på hvor spennende kost faktisk kan være
Håper du har hatt en fin helg, nyt siste rest av søndagen! 
Famwangaasegg:
Ok. Personlig foretrekker jeg skyr naturell eller most cottage cheese. Synes det gir en bedre smak. Kesam har en syrlig ettersmak. Men det blir likevel bra om de andre ingrediensene er gode
Nei, kesam..ser det inneholder i oppskriften! Bakst med kesam blir så saftig;)
Gresskar har jeg ikke noe forhold til egentlig..
Nina Bakke:
Så utrolig godt, ja!
Famwangaasegg:
Kesam? Mener du gresskar?
Kesam i matlaging/bakst hever hele smaksopplevelsen, det er helt utrolig å bruke!
mmm….