Hei dere.
Håper dere har hatt en fantastisk første desember.
Jeg har benyttet dagen til å bake en deilig julekake.
Nå dufter det helt fantastisk i hele huset.
Med tente lys og julemusikk skal jeg sette meg noen og nyte noen biter nå. Jeg har riktignok prøvesmakt allerede!
Julekake
2 egg
30 g smeltet smør
3 dl melk
2 dl bokhvetemel
2 dl kokosmel
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
2 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 dl rosin, kan sløyfes
Pisk egget lett. Ha i melk og smør.
Tilsett så de tørre ingrediensene.
Deigen skal bli fast men fortsett være klissete. Tilsett eventuelt litt mer mel om den blir for løs, eller mer våske om den blir for våt.
Rør til slutt ned rosinene.
Ta kaldt vann på fingrene dine og form en stor runding på et bakepapir. Eventuelt kan du også bruke en brødform, da vil du få en høyere kake.
Stek julekaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 50 minutter.
Avkjøl noe før du serverer.
Kaken ble utrolig saftig og god.
Den er ikke helt som mammas versjon, men hakk i hel.
Med en klatt smør ble det omtrent som i gamledager.
Håper det smaker.
God kveld
Kristine♥
Sandra:
Da vil du få en merkelig konsistens, så det vil jeg ikke anbefale.
Er det mulig å bruke kun kokosmel? Eller blir det helt annen smak? 🙂
Rebekka:
Å så hyggelig å lese Rebekka. Tusen takk 🙂
Hei Kristine!
Tusen takk for fantastisk oppskrift! jeg har akuratt kooosa meg med dette til lunsj
i dag <3 smakte fantastisk. Ønsker deg en strålende god fredag og go helg 😉
Renate:
Håper det faller i smak 🙂
Tusen takk for mange fine oppskrifter som ikke inneholder gluten. Denne skal jeg absolutt prøve i adventstiden 🙂
Ønsker deg en fin adventstid!
Karjana:
Havremel fungerer supert isteden for bokhvetemel. Ikke mandelmel 🙂
[email protected]:
Jeg vil anbefale det, ja. Eventuelt 1 -2 ss potetmel 🙂
[email protected]:
Ja, det vil gi en annen smak og en annen konsistens. Da må du trolig tilsette mer mandelmel, da kokosmel trekker til seg mer væske enn mandelmel.
Å kan jeg bruke mandelmel istedenfor kokosmel, eller blir det helt annen smak?
Er det nødvendig med fiberhusk?
Hei 🙂
Kan jeg bruke havremel eller mandelmel isteden for bokhvetemel, eller vil det fungere daarlig?
Nina Bakke:
M’hm 🙂
Pernille:
Kjempe godt, ja 🙂
M:
Håper det faller i smak M.
Og tusen hjertelig takk for kjempe koselige ord. Det setter jeg så pris på. Jeg forsøker å gjøre det beste ut av hver dag. Slike ord gjør meg ekstra sterk. God klem til deg 🙂
Eldeen:
Det skal jeg love deg at det var 🙂
lovelyliller.com:
Hadde ikke brunost dessverre, men det er favoritten 🙂
Charlotte C. Gilje:
God tirsdag du 🙂
linn marie blom:
Skrivefeil. Takk. Skal stå 175 🙂
Karianne:
Så absolutt 🙂
Kristine:
Tusen takk. Du også 🙂
Andrea:
Håper det smaker 🙂
Ida:
Ja, det vil fungere kjempe bra 🙂
V:
Jeg er så enig. Det gir en bollefølelse med en gang 🙂
Kardemomme er en av favorittkrydderne mine, det setter så god smak. Det og kanel ❤️
Hei. Kan man bytte ut bokhvetemel med feks fullkornsmel eller speltmel?
gleder meg til å lage denne når jeg drar hjem i jula! 😀
Åååå så helt fantastisk ut !!!
Ha en super advent og førjulstid flotte deg!
Nammis!!
Så deilig 😀 denne skal tester, men stekes på 157 eller 175 grader? :-S
Ha en fin kveld, Kristine!! 🙂
Så himmelsk ut. Jeg elsker julekake med smør og evt brunost 😀
Nam, det så kjempegodt ut! 😀
Å nam, det så utrolig godt ut! Skal jeg jammen meg prøve når jeg kommer hjem
til jul!
Jeg må bare si at du er virkelig en sann inspirasjon, Kristine!
Matglede, treningsglede- og du virker som en utrolig herlig person, jeg blir så
glad hver gang jeg titter innom, trist også med tanke på hva som har skjedd nå,
men du er så positiv, at jeg bare føler jeg kjenner utstrålingen din stråle gjennom
skjermen 😀 Ønsker deg en riktig fin kveld videre!
Så godt!
nam