1 DESEMBER & JULEKAKE



Hei dere.
Håper dere har hatt en fantastisk første desember.
Jeg har benyttet dagen til å bake en deilig julekake.
Nå dufter det helt fantastisk i hele huset.
Med tente lys og julemusikk skal jeg sette meg noen og nyte noen biter nå. Jeg har riktignok prøvesmakt allerede!

Julekake

2 egg
30 g smeltet smør
3 dl melk
2 dl bokhvetemel
2 dl kokosmel
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
2 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 dl rosin, kan sløyfes

Pisk egget lett. Ha i melk og smør.
Tilsett så de tørre ingrediensene.
Deigen skal bli fast men fortsett være klissete. Tilsett eventuelt litt mer mel om den blir for løs, eller mer våske om den blir for våt.
Rør til slutt ned rosinene.
Ta kaldt vann på fingrene dine og form en stor runding på et bakepapir. Eventuelt kan du også bruke en brødform, da vil du få en høyere kake.
Stek julekaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 50 minutter.
Avkjøl noe før du serverer.


Kaken ble utrolig saftig og god.
Den er ikke helt som mammas versjon, men hakk i hel.
Med en klatt smør ble det omtrent som i gamledager.


Håper det smaker.
God kveld :grin: 
 
Kristine

36 kommentarer

Siste innlegg