BERLINERKRANSER


Denne helgen har jeg stort sett stått på kjøkkenet!
Jeg har et ønske om å gjøre julen nok så lik den vanlige julen, tross mammas bortgang. Mamma har alltid vært utrolig dyktig på kjøkkenet og skjemmet oss bort med de deiligste kaker, spesielt i juletider. Jeg forsøker å gå i hennes fotspor og lager hennes kaker. Vi pleier alltid å dele med besteforeldre ettersom de ikke baker selv. I år blir det jeg som deler.

Mesteparten av baksten i helgen har vært av den originale varianten.
I dag ble det også en runde med sunne berlinerkranser.
Disse ble kjempe gode!
Berlinerkransene er glutenfrie, fiberrike og nesten sukkerfrie. Jeg brukte riktignok vanlig perlesukker på toppen, da jeg ikke fant noen god erstatning. Om du vil ha de helt sukkerfrie bruker du sukringold eller hakkede mandler isteden.

Berlinerkranser

50 g smør
50 g sukringold
1 kokt eggplomme
1 rå eggplomme
50 g bokhvetemel
20 g fiberfin

Eggehvite
Perlesukker, eller sukringold / hakkede mandler for en sukkerfri versjon

Rør sukringold, kokt eggeplomme og rå eggeplomme godt sammen.
Tilsett romtemperert smør og mel.
Sett deigen kaldt i minimum 1 time.
Ta deigen ut og del i biter. Rull til pølser som du deler i biter og former til kranser.
Dypp i lettpisket eggehvite og deretter i perlesukker eller sukringold.
Stek på 180 grader i 8 minutter.


Nå er det tid for pepperkakebaking!
Hvert år lager jeg og mamma pepperkaker etter bestemors oppskrift mens vi hører på julemusikk. Etterpå er det julefilm med varm sjokolade, krem og pepperkaker. Akkurat det skal jeg gjøre i dag. Minus mamma riktignok.
Det kommer til å bli veldig spesielt og vondt å ha en slik dag uten henne. Jeg kan huske at vi har gjort det hver jul siden jeg var bitteliten!
Heldigvis er mine aller næreste her og vi skal gjøre det beste ut av dagen Jeg er sikker på at det blir koselig.  selv om det muligens også kommer en tåre eller to.

Håper du får en nydelig adventssøndag.

Kristine  

13 kommentarer

Siste innlegg