NYE MULIGHETER

Om et par dager står vi ovenfor et nytt år. Og da også; nye muligheter!
For mange er det nye året en start på et nytt og bedre liv. 
Men hvordan nå nyttårsforsettene? 
Uansett om planen er å slutte å røyke, gå ned 5 kg eller komme i form så er du nødt til å ta noen grep og gjøre noen forandringer i hverdagen din.
Det er svært enkelt å sette det på papiret, men det er hva som blir utført i praksis som faktisk betyr noe. 
Her noen tips for å gjøre det litt lettere å nå suksess med årets forsetter.

Sett deg mål
Hva er det du skal oppnå, og ikke minst, hvorfor skal du oppnå det? 
Sett deg opp en plan med konkrete mål og delmål med både hvordan du skal klare å nå de og når du skal ha nådd de.

Planlegg
Å planlegge hverdagen kan hjelpe deg masse. 
Skal du slutte å røyke må du han en plan for hva du skal gjøre hvis røyksuget kommer eller hvordan du finner motivasjonen til å si nei hvis noen tilbyr deg en røyk. 
Med planlegging ligger du på forskudd og er klar for hverdagen og den eventuelle motgangen du vil møte.

Finn noe som passer for akkurat deg
De finnes utallige råd og veiledninger der ut. 
Skal du ned i vekt finnes det et tusentall av slankepiller, diettmetoder og treningsalternativer. Ingen kan påstå at Grete Rode er den perfekte løsningen for deg og at joggeturer er det du burde foreta deg. Finn ut hva du liker og hva som passer for akkurat deg. Finn da et kosthold du kan leve med og trives med, og en treningsmetode som du synes er morsom og givende. På den måten vil du få en ny livsstil.

La det bli en vane
De aller fleste nyttårsforsetter dabber av etter en treukers tid. Men ikke la deg selv bli en av disse. La nyttårsforsettet ditt bli en del av ditt liv og en vane, en livsstilsendring og noe du kan leve med. Å si at du aldri skal spise godteri, er en dårlig idé. Finn deg gode mål som er oppnåelig og som du vet du kan leve meg resten av året. Kun da vil du klare å holde forsettet ditt.

Lær av motgang
Motgang vil komme, spørsmålet er ikke om, men når. Om du feiler er det ikke verdens undergang. Ender du opp med å ta en røyk en dag eller å sprekke på diett, prøv heller å forstå hvorfor det gikk galt, enn å grave seg dypere ned å gi opp. Lær av situasjonen, slik at du neste gang klarer å hindre det.

Tro på deg selv
Forsettet ditt skal få deg til å føle deg bra og du skal virkelig ønske deg, og ikke minst, du må ha tro på at du kan klare å nå det. Du skal klare det!

Få deg en veileder
Uavhengig av dine mål vil en personlig trener eller coach optimere din på vei mot målet. 
Ønsker du å gå ned i vekt, bli sterkere, bli sunnere, få mer energi, prøve noe nytt, komme i form eller kanskje noe helt annet? 
Med en PT på laget får en hjelpende hånd og det er lettere å oppnå resultater. 
Jeg er utdannet personlig trener og kostholdsveileder og setter gjerne opp planer, guider og motiverer deg på veien. Ta kontakt på [email protected] og bli en bedre versjon av deg selv.

Har du noen mål for 2015?
Du kan, du vil, du får det til :grin:
Lykke til!

Kristine 

10 kommentarer

Siste innlegg