I går kveld laget jeg denne proteinrike paibunnen med tunfiskfyll.
Bunnen består hovedsakelig av blomkål og egg, mens den er fylt med en deilig tunfisksalat.
Heldigvis ble det rester. Til lunsj i dag ble det mer pai
Super sunt og kjempe godt.
Denne skal lages igjen!
Proteinrik paibunn med tunfiskfyll
Paibunn
400 g blomkål, ca 1 hel blomkål
3 egg
1 ts fibershuk
2 ss havremel
1 ss mandelmel eller annet mel
1 ts salt
1 ts pepper
Riv blomkålen fint i en foodprosessor eller blender. Et vanlig rivjern kan også brukes.
Miks inn egg. Rør så inn resten av ingrediensene.
Legg bakepapir i en paiform eller kakeform.
Bruk en skje til å fordele røren utover formen.
Stek på 200 grader i 30 minutter.
Avkjøl
Fyll
2 bokser tunfisk
300 g gresk yoghurt
4 ss majones, kan sløyfes
1/2 rødløk i biter
1 stor revet gulrot
Saften av 1 sitron
1 ss Dijon sennep
Smak til med salt, pepper og sitronpepper.
Bland sammen alle ingrediensene til fyllet.
Fordel utover bunnen.
Server.
Paien smaker ekstra godt dagen etter når smakene har fått satt seg ordentlig.
Håper det faller i smak.
Ha en super tirsdagskveld
Kristine ♥
Famwangaasegg:
Å, skal prøves 🙂
Pleier å ha det sammen med egg i panna, en slags omelett! Veldig godt, og en super kilde til proteiner! 😉
Nina:
Bare hyggelig du 🙂
Famwangaasegg:
I hvert fall med andre godsaker 🙂
Alexandra:
Det var den også 🙂
Den paien så drit god ut! 😀
Tunfisk er kjempegodt! 🙂
Fin oppskrift 🙂 Takk for at du deler
V:
Det med kokebok er og forblir en liten drøm jeg har. Kanskje med tiden 🙂
Håper paien faller i smak 🙂
Marit:
Nei, rå blomkål 🙂
Karianne:
Takk 🙂
lykkebobla:
Så prøv selv 🙂
Denne paien må jeg lage i morgen, men uten tunfisken (er jo bare å bytte til kylling). Alltid så dritbra oppskrifter, du burde få lage kokebok slik som Kristine Weber. Håper noen forlag får øyene opp for deg!
Skal man koke blomkålen før man tar den i foodprosessor? Så veldig godt ut! 🙂
Genialt 🙂
kreativt, den så og hørtes god ut 🙂 nam