SJOKO OG KARAMELL

I helgen laget jeg disse godsakene som jeg egentlig hadde tenkt som påskegodt. Problemet var bare at de var så gode at de forsvant løpet av et par dager! Her er det vanskelig å bare ta en bit.
Prøv sjokolade toppet med karamell du også :grin: Fantastisk godt!

Jeg har laget sjokoladen fra bunn av rå ingredienser. Om du vil ha en enklere variant, kjøper du rett og slett sjokolade, gjerne denne sukkerfrie søtet med sukrin, og bruker det som sjokoladebunn. Da er det bare å lage karamellen og vips så har du utrolig gode godtebiter.

Sjokolade og karamell

Sjokolade
6 ss kakaosmør
2 ss kokosolje
2 ss yaconsirup
4 ss rått kakaopulver
1 ts rått vaniljepulver
1/2 ts himalayasalt

Ha alt i en bolle og smelt over vannbad eller i ovnen.
Om du bruker ovnen setter du ovnen på 50 grader. Når den er varm har du i bollen med ingrediensene og setter ned ovnen på 40 grader med døren på gløtt. Rør om av og til.
Når alt er smeltet heller du sjokoladen over i former.
Sett kaldt mens du lager karamellen.

Karamell
1 boks vikingmelk, eventuelt fløte
0,5 dl sukringold
1 ss smr eller kokosolje

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rør om med en skje.
Sett bollen i mikroen på maks effekt i 6 -8 minutter.
Ta ut bollen et par ganger og rør om.
Du kan også koke karamellene i kjele. Da må de kokes i crika 40 minutter.
Hell massen over i formene med sjokolade. 
Avkjøl.

Ta en bit eller ti.
Disse er så gode. Jeg har allerede gumlet i meg alt for mange!

Kristine

12 kommentarer

Siste innlegg