NY VRI PÅ TACOEN

  •   

Da var det fredag! God helg dere :grin:
Og hva er fredagsmiddagen? Taco selvfølgelig! Denne gangen i ny drakt. 
Hel kylling med tacokrydder, spicy bønnestuing, guacamole, alt hjemmelaget, med tilhørende nacho chips, salsa, kesam og salat. 
Knall godt! 


Det var ikke så lett å få denne tallerkenen til å se innbydende ut, det ble for mange elementer, men jeg skal love deg det var smakfullt.
En real helgemiddag som må smakes!

Ny vri på fredagstacoen
Nok til 4 mennesker. 

Hel kylling med tacokrydder

1 kylling, helst Stange eller Holet
2 ss chilipulver
2 ts oregano
3 ts spisskummin
3 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ts sukrin
2 ts salt
1 ts pepper

Ha krydderet over kyllingen. Her kan du naturligvis også bruke ferdigkjøpt krydder.
Stek kyllingen på 180 grader i 50 -60 minutter. Steke tiden avhenger av størrelse. For best resultat, bruk et steketermometer. Ta ut kyllingen på 68 grader og la den hvile i 10 minutter før du skjærer i biter og serverer. 

Guacamole 

2 godt modne avokado
1 tomat
1/2 løk
3 hvitløksfedd
1/2 chili
1 sitron, kun saften
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Ha alle ingrediensene i en bolle. 
Mos dem godt.
Jeg brukte en stavmikser, men du kan også bruke en gaffel. 

Bønnestuing

1 rødløk
1 boks hakkede tomater
1 boks kidneybønner 
1/2 chili
1 hvitløsfedd 
1 ts spisskummin
1 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ts sukrin
1 ts salt

Hakk løken grovt og ha den i en kjele. Stek den raskt til den blir myk. Ha så i resten av ingrediensene.
La stuingen putre i 5 -10 minutter. 

Ostegratinerte nachos

1 pakke nacho
En god dose Jarlsberg, eller annen ost

Legg nacoen på en bakeplate.
Riv osten og strø over nachoene.
Stek på 200 grader i 5 -7 minutter.

Server gjerne med en fersk salat, jeg brukte cherrytomat, minimais og salat, kesam og salsa. 


Dette kan kanskje se ut som mye arbeid, men det er mye enklere enn du tror.
Kyllingen er det som tar tid. Guacamole, bønnestuing og nacos tar kun ti minutter.
Prøv denne tacovarianten og jeg kan love deg at du får en ny tacofavoritt!
Nyt tacomiddagen, og ha en herlig helg!

Kristine

Siste innlegg