Da var det fredag! God helg dere
Og hva er fredagsmiddagen? Taco selvfølgelig! Denne gangen i ny drakt.
Hel kylling med tacokrydder, spicy bønnestuing, guacamole, alt hjemmelaget, med tilhørende nacho chips, salsa, kesam og salat.
Knall godt!
Det var ikke så lett å få denne tallerkenen til å se innbydende ut, det ble for mange elementer, men jeg skal love deg det var smakfullt.
En real helgemiddag som må smakes!
Ny vri på fredagstacoen
Nok til 4 mennesker.
Hel kylling med tacokrydder
1 kylling, helst Stange eller Holet
2 ss chilipulver
2 ts oregano
3 ts spisskummin
3 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ts sukrin
2 ts salt
1 ts pepper
Ha krydderet over kyllingen. Her kan du naturligvis også bruke ferdigkjøpt krydder.
Stek kyllingen på 180 grader i 50 -60 minutter. Steke tiden avhenger av størrelse. For best resultat, bruk et steketermometer. Ta ut kyllingen på 68 grader og la den hvile i 10 minutter før du skjærer i biter og serverer.
Guacamole
2 godt modne avokado
1 tomat
1/2 løk
3 hvitløksfedd
1/2 chili
1 sitron, kun saften
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Ha alle ingrediensene i en bolle.
Mos dem godt.
Jeg brukte en stavmikser, men du kan også bruke en gaffel.
Bønnestuing
1 rødløk
1 boks hakkede tomater
1 boks kidneybønner
1/2 chili
1 hvitløsfedd
1 ts spisskummin
1 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ts sukrin
1 ts salt
Hakk løken grovt og ha den i en kjele. Stek den raskt til den blir myk. Ha så i resten av ingrediensene.
La stuingen putre i 5 -10 minutter.
Ostegratinerte nachos
1 pakke nacho
En god dose Jarlsberg, eller annen ost
Legg nacoen på en bakeplate.
Riv osten og strø over nachoene.
Stek på 200 grader i 5 -7 minutter.
Server gjerne med en fersk salat, jeg brukte cherrytomat, minimais og salat, kesam og salsa.
Dette kan kanskje se ut som mye arbeid, men det er mye enklere enn du tror.
Kyllingen er det som tar tid. Guacamole, bønnestuing og nacos tar kun ti minutter.
Prøv denne tacovarianten og jeg kan love deg at du får en ny tacofavoritt!
Nyt tacomiddagen, og ha en herlig helg!
Kristine ♥
Oslofru:
Taco går man jo aldri lei!
Nina Bakke:
God søndag du
lovelyliller.com:
Taco gjør seg jo egentlig på alle typer kjøtt / fisk / fjærkre!
Egeo:
Er sikker på at det vil falle i smak
Ida:
Da kan du glede deg til middag
Marit Helene:
Tusen takk, god søndag du
Karine:
Gjør det
Henriette:

Den kan fint spises alene også, som “tacokjøtt”. Masse smak og mettende
Å, så hyggelig å høre. Ja, de er skikkelig gode!
Håper helgen din også har vært bra. Ha en herlig søndag videre
Den bønnestuingen skal prøves Kristine, takk for oppskrift! Du inspirerer som alltid
Jeg fikk Iherb pakke med Chocolite-bitene i går – bestilt etter anbefaling fra deg – og NAM! Takk for tips, sååå godr, smaker som vanlig sjokolade etter min oppfatning! ha en toppen helg – det fortjener du flotte, fantastiske jente.
nam. Det skal lages
Dette så veldig godt og smakfullt ut. Håper du har en fin fredag
Gjett om jeg skal lage på søndagen
Å dette så herlig ut. Dette må jeg forsøke. Kjenner jeg er litt lei av taco
Taco-smak gjør seg virkelig på kylling. Greit å variere litt
Ha en fin helg!
Så deilig ut
Go helg
Mums så gott! Står precis och lagar tacos själv
Men den gamla vanliga versionen 