I dag er den store vaffeldagen.
Det må selvfølgelig feires med vafler!
Her er et par av mine favorittvaffeloppskrifter.
Geniale bananvafler
1-2 plater.
1 egg
1 banan
Kanel og kardemomme, valgfritt.
Mos bananen med en gaffel.
Rør inn egget og eventuelt krydder.
Stek og server.
Knall gode vafler
10 – 14 plater
4 egg
200 g gresk yoghurt eller kesam
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss smeltet smør, kan sløyfes
3 ss sukrin+
1 ts fiberhusk
1 ts natron, eventelt bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
120 g bokhvetemel, eventuelt annen tørrvare som speltmel eller havremel
Bland samen egg, gresk yoghurt, melk og smeltet smør.
Tilsett så det tørre.
La røren svelle 5 -10 minutter før du setter i gang med stekingen.
Nyt.
Påskevafler
8 plater
3 egg
1,5 dl farris, eller annen væske som melk
2 ss smeltet smør, kan sløyfes
2 ss sukrin
1 ts kardemomme
1 ss revet appelsinskall, kan sløyfes
2 dl mandelmel
1 ts fiberhusk
Bland sammen egg, farris og smeltet smør.
Ha i resten av ingrediensene.
La røren svelle noen minutter før du steker nydelige vafler.
Håper du finner noe som smaker
Ha en super dag. Nyt en vaffel eller to!
Kristine ♥
Karoline:
Enkle, sunne og gode 🙂
Marit Helene:
Gjør det Marit Helene 🙂
Karianne:
Håper du koste deg med vafler 🙂
Tommy:
Vafler er godt! 🙂
ser gott ut
Jammen mye godt. Ble vafler på meg også 🙂
Perfekt! Påskevaflene skal definitivt lages i påsken. Du er så flink, Kristine 🙂
Bananvafflene er så gode 🙂