Hjemmelaget knekkebrød er noe jeg ofte lager.
Det er så utrolig enkelt! Alt du trenger er mel, frø, vann og salt! I tillegg er de både sunnere og bedre enn de du kjøper i butikken.
Tidligere har jeg slitt med å få knekkebrødene helt spør, men nå har jeg knekt koden
Disse inneholder godt med sunt fett, proteiner, fiber og er gluten- og melkefrie.
Knekkebrødene passer like godt til frokost som lunsj eller kveldsmat.
Håper de smaker.
Perfekte knekkebrød
1 stort brett, totalt 25 knekkebrød
100 g havremel*
30 g fiberfin**
100 g linfrø***
100 g sesamfrø***
100 g solsikkekjerner***
1 ts salt
4 dl vann
Bland sammen alle ingrediensene og la røren svelle i 10 minutter.
Bruk en slikkepott og smør blandingen jevnt utover en stor bakeplate.
Stek på 160 grader. Etter 20 minutter tar du ut knekkebrødene og skjærer dem i biter med en pizzakutter. Etter 40 minutter tar du knekkebrødene ut og legger dem på en rist, da blir de ekstra sprøe. Stek i 10 minutter til. Etter totalt 50 minutter tar du ut knekkebrødene av ovnen og lar de avkjøles på en rist. Oppbevar i en lufttett boks.
Alternativer
*havremel kan du lage selv ved å kverne havregryn. Eventuelt kan du også bruke andre tørrvarer som speltmel, rugmel eller bokhvetmel.
**fiberfin kan byttes ut med mer havremel eller en annen tørrvare
***av frø og kjerner kan du bruke akkurat det du ønsker og har tilgjengelig.
Server knekkebrød med ønsket pålegg.
Mine favoritter er kokte egg, tomat og et dryss salt, Jarlsbergost, pesto og paprika, eller cottage cheese med bær (eventuelt syltetøy, og sukrin.
Kristine ♥
Monika:
Å, så hyggelig å høre. Jeg blir alltid glad for at oppskriftene blir brukt og likt 🙂
Lagde disse i går! Ble veldig gode 😀
Anne:
Så merkelig. Jeg har aldri hørt om noen som har opplevd det før, med min oppskrift eller andre knekkebrød oppskrifter. Jeg bruker bare helt vanlig bakepapir. Det har alltid vært kjempe lett å ta de av.
Bruker du en gammel variant?
Hei. Jeg prøvde å lage disse i går, men det var klin umulig å få de av bakepapriet. Så måtte kaste alt :(. Bruker du noe på bakepapriet?
Marit:
Kjempe koselig å høre at oppskriftene blir brukt 🙂
Birgitte:
så utrolig koselig å høre Birgitte. Sånt gjør meg virkelig glad 🙂
Ha en super kveld 🙂
Hei Kristine 🙂 Jeg lagde knekkebrødene dine i dag! 😀 alle ingredienseene var i kjøkkenskapet fra før, så da var jeg ikke snar å be! De ble kjempegode 🙂 Og ellers ønsker jeg deg en fin dag! <3
Gjorde en liten vri på frøene men knekkebrøda ble sprø og veldig gode 🙂
lovelyliller.com:
Ja, det er godt. Spesielt med sylteagurk 🙂
Anonym:
Kos deg med knekkebrødene 🙂
Silje:
Så moro å høre. Jeg er sikker på at de vil falle i smak 🙂
Jeg er i gang med knekkebrødnee Kristine 🙂
De så gode ut. Jeg skal lage 🙂
SÅ kjempegode ut! Jeg er veldig glad i knekkebrød med leverpostei og agurk :3