MANDELKAKE MED KREM OG BÆR

God tirsdag!
Håper dere har hatt en fin start på uken så langt.


Jeg fortsetter med utprøvingen og bakeforberedelsene til 17 mai.
Det skal sies at jeg elsker å bake. Får jeg en unnskyldning til å stå på kjøkkenet, som 17 mai og andre helligdager, griper jeg den :grin: Da blir det ekstra mye bakst og annen moro ved kjøkkenbenken! 
I dag ble det denne deilige mandelkaken med krem og bær.
Bunnen ble seig og saftig, akkurat slik jeg ville ha den. Med krem og bær på toppen ble det en real vår-smaksbombe. Mmmm, så godt! 

Mandelkake med krem og bær

Mandelbunn
2 egg
0,6 dl sukrin+
50 g mandler
50 g mandelmel

Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Finhakk mandlene. Rør dem inn i eggedosisen sammen med mandelmel.
Ha bakepapir i bunnen av en springform på 20 -22 cm i diameter. Fordel røren i formen.
Stek på 180 grader i 25 -30 minutter. 
Avkjøl kaken i formen.

Fyll
2 dl kremfløte
150 g gresk yoghurt vanilje
1 ss sukrin+
Friske bær etter eget ønske

Pisk kremfløten stiv med sukrin.
Rør inn gresk yoghurt.
Fordel over kaken og topp med bær.
Server og nyt. 


Denne var virkelig god!
Mandelbunnen kan gjerne lages flere dager i forveien, men jeg anbefaler at du først har på krem og bær samme dag som den serveres. Ellers kan du risikere at bunnen blir veldig bløt.

Håper det smaker :grin:
Og ha en fortsatt herlig tirsdag!

Kristine 

16 kommentarer

Siste innlegg