God tirsdag!
Håper dere har hatt en fin start på uken så langt.
Jeg fortsetter med utprøvingen og bakeforberedelsene til 17 mai.
Det skal sies at jeg elsker å bake. Får jeg en unnskyldning til å stå på kjøkkenet, som 17 mai og andre helligdager, griper jeg den
I dag ble det denne deilige mandelkaken med krem og bær.
Bunnen ble seig og saftig, akkurat slik jeg ville ha den. Med krem og bær på toppen ble det en real vår-smaksbombe. Mmmm, så godt!
Mandelkake med krem og bær
Mandelbunn
2 egg
0,6 dl sukrin+
50 g mandler
50 g mandelmel
Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Finhakk mandlene. Rør dem inn i eggedosisen sammen med mandelmel.
Ha bakepapir i bunnen av en springform på 20 -22 cm i diameter. Fordel røren i formen.
Stek på 180 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Fyll
2 dl kremfløte
150 g gresk yoghurt vanilje
1 ss sukrin+
Friske bær etter eget ønske
Pisk kremfløten stiv med sukrin.
Rør inn gresk yoghurt.
Fordel over kaken og topp med bær.
Server og nyt.
Denne var virkelig god!
Mandelbunnen kan gjerne lages flere dager i forveien, men jeg anbefaler at du først har på krem og bær samme dag som den serveres. Ellers kan du risikere at bunnen blir veldig bløt.
Håper det smaker
Og ha en fortsatt herlig tirsdag!
Kristine ♥
Karjana:
Du kan bruke sukrinmelis, ja. Omtrent samme mengde 🙂
Men jeg vil ikke anbefale å bare bruke mandelmel. Da blir nok bunnen veldig tørr.
Hei 🙂
Kan jeg bruke bare mandelmel? Og hvis jeg har sukrin melis, kan jeg bruke det? Evt hvor mye?:)
Emilie Josefine:
Mmmm, prøv selv Emilie 🙂
Daniel Miller:
Gjør det. Det var kjempe godt 🙂
Kamilla Haaland:
Det skal jeg love deg Kamilla 🙂
Eirin:
Og veldig godt 🙂
Tina:
Knall godt 🙂
marie:
Fett er ekstremt viktig, selv om du skal ned i vekt. Ikke være redd for fett eller fløte 🙂
Du vil få en helt annen konsistens med cc enn med fløte.
Eirin:
Enig 🙂
Spis Fløte Marie over. Sunt og godt fett 🙂
Kremfløte inneholder forferdelig mye fett så kan jeg isteden ta en liten boks cottage cheese i mikseren og deretter blande inn den greske yoghurten.?
Ser nydelige ut! 🙂
Oj så lekker 🙂
så utrolig godt ut!
Nam! dette må jeg prøve ut 😀
namnamNAM!