ÅRTES FØRSTE GRILLINGS


Været har vært fryktelig rart de siste dagene. Sol og regn om hverandre.  I dag var det faktisk så kaldt når jeg stod opp, at jeg fyrte i peisen!
Akkurat ved middagstider var det heldigvis sol og da ble det grillmiddag :grin: Årets første grillings for min del!
Jeg laget denne knallgode potet- og grønnsaksgratengen som desidert blir en favoritt til grillmaten fremover. Gratengen ble servert til grillede svinekoteletter, men den vil passe like bra til kjøtt, fisk og fugl.
Håper gratengen faller i smak hos deg også.

Potet og grønnsaksgrateng
Til 4 sultene

0,8 -1 kg potet
3 hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts pepper
4 dl melk
200 g creme fraiche
1 squash
Ca 300 g cherrytomater
80 -100 g ost

Skjær potetene i tynne skiver og legg utover i en form.
Finhakk hvitløk og bland med melk, creme fraiche, salt og pepper. Hell over potetene.
Sett på ovnen på 225 grader i 45 minutter.
Skjær squash i skiver og riv osten.
Etter de 45 minuttene tar du ut potetene og legger over squash i skiver, revet ost og cherrytomater.
Stek videre i 20 minutter.
Server.


Nå blir det et glass vin i godt selskap. Det er jo fridag i morgen!
Ha en herlig torsdagskveld :grin:

Kristine 

Siste innlegg