TACOPIZZA

Hei og god fredag.
Hva med en super god og nok så sunn tacopizza denne helgen?
Jeg laget denne forrige søndag og den falt virkelig i smak. To favoritter i en. Pizza og taco! Det sier seg selv at resultatet ble knall godt.

Tacopizza
1 langpanne

Bunn
100 g havremel*
150 g speltmel**
40 g fiberfin***
1 egg****
1 ts bakepulver
1 ts salt
4 dl vann

Fyll
Tacokrydder*****
500 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
2 hvitløkfedd
1 rødløk
Ost, jeg bruker Jarlsberg
Nacho cips

Start med bunnen.
Bland sammen alle ingrediensene. Deigen blir nok så klissete. 
Smør deigen ut på en bakeplate. Ta for eksempel litt kaldt vann på fingrene dine og gni deigen utover. Det kalde vannet gjør at deigen ikke fester seg på fingrene. 
Stek bunnen nederst i ovnen på 225 grader i ca 12 -15 minutter. 

Lag så fyllet.
Stek karbonadedeig med tacokrydder. Ha i hakkede tomater, tomatpuré og finhakket hvitløk. La koke i minimum 5 minutter.
Smør kjøttsausen utover bunnen. Skjær rødløk i tynne skiver og strø over sausen.
Strø til slutt over revet ost og nacho chips.
Etterstek på 225 grader i 12 – 15 minutter.

Alternativer:
*havremel kan kjøpes eller lages ved å blende havregryn. Du kan bytte havremel med annen tørrvare som bokhvetemel eller mer speltmel.
**speltmel kan byttes ut med annen tørrvare.
***fiberfin kan byttes ut med annen tørrvare som mer havremel eller speltmel.
****egget kan sløyfes helt. Tilsett da litt ekstra vann.
****bruk ferdigkjøpt tacokrydder eller lag selv.
Til hjemmelaget tacokrydder trenger du 1 ss chili, 1 ss paprika, 1 ts hvitløk, 1 ss salt, 1 ts sukrin, 1 ts oregnao og1,5 ts spisskummin.


Du kan naturligvis droppe nacho chipsene om du vil ha en helt sunn versjon. Men de er så gode, så jeg vil på det sterkeste anbefale å ha de på.


Ha en god helg da dere.
Spis pizza og nyt dagene :grin:

Kristine  

10 kommentarer
    1. marie:
      Det vil jeg ikke tro blir noe bra. Proteinpulver har helt andre egenskaper enn mel og konsistensen vil derfor bli noe rar.
      Om du vil ha mer proteinrik bunn, kan du bytte ut noe av melet med proteinpulver, men jeg ville ikke gjort det med alt 🙂

    2. Kan man bytte ut havremelet med proteinpulver i såfall hvor mye og hvilket proteinpulver vil egne seg best?

    3. Christine:
      Ja, havremel har en annen konistens. Den vil for eksempel ikke heve med gjær. Dette er fordid et hovedsakelig er gluten i mel som reagerer med gjær. Det er også gluten som gjør en deig smidig og fin. Da havremel er glutenfri blir den anderledes å jobbe med. Derfor lønner det seg ofte å ha både havremel og feks speltmel sammen, da vil du få mer “original” konsistens 🙂
      Bare det smakte godt.

    4. Jeg er ikke så vant til å bruke havremel siden jeg vanligvis bruker spelt eller fibra, men på onsdag lagde jeg calzone med havremel. Er det bare meg eller er denne meltypen litt “annerledes” å jobbe med?? 🙂 Synes det ble en mindre deig på en måte selv om jeg brukte samme oppskrift som vanlig, og da jeg skulle skjevle den ut gikk den litt fra hverandre! Resultatet var det ingenting å si på- knallgod!! 🙂

    5. Har ofte pizza og ofte taco..men har ikke kombinert det..men det skal jeg prøve for denne så utrolig god ut :)) Fin helg til deg :))

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg