KANELSNURR IS

Har dere smakt Ben&Jerry cinnamon roll is? Den er fantastisk god. 
Jeg har hatt et par forsøk på å lage en sunn versjon av denne isen. Nå har jeg endelig fått det til :grin: 
Ved dette forsøkte, ble isen knall god og den forsvant på en – to -tre. Bare se selv!

Det kan kanskje se ut som mye jobb, men det er enklere enn du tror. 
Karamellen er det som tar tid. Og å vente på at isen skal fryse. Det er en real tålmodighetsprøve! Men jeg skal love deg at det er verdt det. 

Kanelsnurr is

Kanelkaramell
1 dl sukringold
1,5 dl kokosmelk, eventuelt fløte
1 ts kanel

Kanelsnurrbiter
2 ss kokosmel
4 ss mandelmel
2 ss vaniljeprotein
1 ss kanel
2 ss smeltet kokosolje
2 ts sukringold
1/2 ts salt
4 -5 ss melk eller kokosmelk

Is
2 dl fløte
1 egg
1 eggeplomme
150 g gresk yoghurt
1 ss sukrin+

Lag først karamellen.
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok til den tykner, ca 30 minutter. Du kan også koke karamellen i mikroen. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør på full guffe i mikroen i ca 10 minutter. Ta ut bollen og rør om et par ganger underveis. La karamellen avkjøle noe.

Lag så kanelsnurrbitene.
Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett nok væske til at det blir en klissete deig som du kan rulle kuler av. Rull kuler.

Lag isen ved å piske eggedosis av det hele egget og eggeplommen med sukrin.
Pisk fløten stiv.
Vend sammen pisket fløte, eggedosis og gresk yoghurt.
Hell isen i en form og sett i fryseren en times tid. Etter en time tar du den ut og rører godt om. Ha i kanelsnurrkulene og hell forsiktig karamellen over.
Sett i fryseren i minimum 3 timer til.
Isen må tine i cirka 15 minutter på kjøkkenbenken før den er klar til å spises.
Har du ismaksin kan du selvfølgelig bruke denne. 
Nyt.

Kristine  

14 kommentarer

Siste innlegg