Jeg har hatt et par forsøk på å lage en sunn versjon av denne isen. Nå har jeg endelig fått det til
Ved dette forsøkte, ble isen knall god og den forsvant på en – to -tre. Bare se selv!
Karamellen er det som tar tid. Og å vente på at isen skal fryse. Det er en real tålmodighetsprøve! Men jeg skal love deg at det er verdt det.
Kanelsnurr is
Kanelkaramell
1 dl sukringold
1,5 dl kokosmelk, eventuelt fløte
1 ts kanel
Kanelsnurrbiter
2 ss kokosmel
4 ss mandelmel
2 ss vaniljeprotein
1 ss kanel
2 ss smeltet kokosolje
2 ts sukringold
1/2 ts salt
4 -5 ss melk eller kokosmelk
Is
2 dl fløte
1 egg
1 eggeplomme
150 g gresk yoghurt
1 ss sukrin+
Lag først karamellen.
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok til den tykner, ca 30 minutter. Du kan også koke karamellen i mikroen. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør på full guffe i mikroen i ca 10 minutter. Ta ut bollen og rør om et par ganger underveis. La karamellen avkjøle noe.
Lag så kanelsnurrbitene.
Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett nok væske til at det blir en klissete deig som du kan rulle kuler av. Rull kuler.
Lag isen ved å piske eggedosis av det hele egget og eggeplommen med sukrin.
Pisk fløten stiv.
Vend sammen pisket fløte, eggedosis og gresk yoghurt.
Hell isen i en form og sett i fryseren en times tid. Etter en time tar du den ut og rører godt om. Ha i kanelsnurrkulene og hell forsiktig karamellen over.
Sett i fryseren i minimum 3 timer til.
Isen må tine i cirka 15 minutter på kjøkkenbenken før den er klar til å spises.
Har du ismaksin kan du selvfølgelig bruke denne.
Nyt.
Kristine ♥
Andrea:
Hei du 🙂 Det kommer helt ann på hvor mye is du serverer hver enkelt. Det vil holde til 5 restaurant størrelse desserter, men de er jo ganske små 😉 Er folkene glad i is, ville jeg doblet den .
Hei! Jeg vet dette er et veldig gammelt innlegg, men husker du omtrent hvor mye is det ble? Tenkte jeg skulle servere denne på grillkveld, men er litt usikker på om 1 porsjon er nok til 5 stk 🙂
Katrine:
Du kan bruke smør isteden kokosolje.
Vaniljeprotein kan du bytte ut mot en annen tørrvare / mel og litt ekstra søtning 🙂
Har du forslag til hva man kan bytte ut vaniljeprotein og kokosoljen med dersom en ikke har dette? 🙂 Så veldig godt ut!!
Kesia, Balanser kostholdet:
Den smaker veldig ekte også Keisa 🙂
Den ser jo “ekte” ut!! 😀 NAM!
janne:
Absolutt Janne 🙂
annebe:
Det er en vinner. Blir ikke siste gangen denne lages for å si det sånn 🙂
Silje:
Det smakte minst like godt 🙂
Ragnhild:
Gjett om det var! Fantastisk godt 🙂
Digg digg digg Kristine 🙂
Så artig å lage det selv da…høres og ser i allefall godt ut…og kanelsnurrer er jo deilig det også..så dette ble nok godt ja :))
Sykt fristende Kristine 🙂
Det så sinnssykt godt ut 🙂