BLONDIES MED KARAMELL


Blondies med karamellfrosting ble til i natt da jeg ikke fikk sove. Og jammen er jeg glad for at jeg har noen søvnløse netter av og til. For dette ble godt. Seig og søt. Kanskje noe av det beste jeg har smakt på lenge! 

Du  kan fint lage blondiesen uten frostingen. Den er såpass smakfull i seg selv. 
Du kan også bare lage karamellfrostingen og spise den ut av en bolle om du ønsker det. Nam!
Aller best er de riktignok sammen. En real smaksbombe for en hver søtmoms som meg :grin:
 

Blondies med karamellfrosting

Blondies
1 boks kikerter
1 egg
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g sukringold
5 dråper stevia karamell, kan sløyfes
2 ss smeltet smør*
2 ss havremel**
30 -40 g sukkerfri sjokolade, jeg brukte denne***

Skyll kikertene godt under kaldt vann. Mos dem med en stavmikser sammen med egget.
Bland inn resten av ingrediensene.
Fordel røren i en liten form. Jeg brukte en form med 10 * 8 cm. Lag dobbel røre om du vil ha en stor kake.
Hakk sjokoladen og fordel den i røren.
Stek på 175 grader i 25 – 35 minutter. Kaken skal fortsatt være litt klissete.
Avkjøl i formen.

*smeltet smør kan byttes ut med kokosolje
**har du ikke havremel kan du bytte dette ut med en annen tørrvare som speltmel eller bokhvetemel
***hakket sjokolade kan byttes ut med nøtter eller tørket frukt

Karamellfrosting
1 dl vikingmelk eller fløte
1 ts smør
1 ss yacon sirup eller honning
3 ss sukringold
100 g philadephia
100 g surkinmelis

Kok opp vikingmelk / fløte med smør, yaconsirup og sukringold til massen blir noe mørkere og tykner litt. Det skal bli karamell.
Koker du karamellen i kjele tar det omtrent 30 minutter. Rør om underveis. Koker du massen i mikroen tar det 5 -8 minutter.
La karamellen avkjøles i 20 minutter.
Bland så karamellen med philadephia og surkinmelis.
Fordel over den avkjølte blondien.


Ta en bit. 
Nyt og mmmmm i vei, for dette var godt!

Kristine 

14 kommentarer
    1. Johanne:
      For en utrolig koselig kommentar å lese. Jeg blir så glad når oppskriftene blir brukt og likt. Det er da det er gøy å dele dem. Kjempe moro Johanne 🙂
      Ja, jeg har prøvd WF men er ikke så fan av de. Synes det er så veldig mange rare stoffer i dem og at de smaker kunstig. Men i bakst fungerer de nok.
      Hjertelig takk for at du tok tid til å legge igjen noen ord og at du prøvde deg på oppskriften min 🙂
      Klem fra meg

    2. Hei Kristine! Jeg har lenge tenkt at jeg ville prøve meg på kikerter i bakst, men må innrømme jeg har vært litt skeptisk,- det er jo i mine øyne en middags ingrediens. Jeg prøvde for litt siden en annen oppskrift med kikerter (cookie dough treats), de var med honning, de ble ikke så smakfulle som denne kaken din! Jeg prøvde oppskriften din i går kveld og kaken ble en stor hit i heimen! Jeg tilsatte en dæsj av Walden Farms Caramel Syrup, har du prøvd den? Perfekt som smakstilsetning i bakst! Takk for gode og nøyaktige oppskrifter og en inspirerende blogg 🙂
      Hilsen Johanne

    3. Hei,
      Denne kaka ser suuuperdigg ut! Hvor mange gram kikerter bruker du forresten? Det er ulik mengde på de ulike merkene…

    4. anonym:
      Forrige innlegg løp jeg ikke intervaller, men progresjonsløp. Det har to forskjellige effekter.
      Når jeg løper intervaller har jeg til tider stigning, slik at det blir tyngre. Det varierer fra gang til gang og hva jeg løper 🙂

    5. Åh!! Dette så digg ut 😀 Jeg lurte på en liten ting, når du løper intervaller (slik du nevnte i forrige blogginnlegg) løper du da med noe prosent motstand (oppoverbakke) på tredemøllen?

    6. Yngvild:
      Gjør det Yngvil.
      Kikerter i bakst er faktisk kjempe godt. Du smaker dem ikke i det hele tatt, men de gjør baksten mer kremet og saftig 🙂

    7. Oh, det hørtes kjempegodt ut! Denne oppskriften skal lagres og testes når jeg kommer hjem fra ferie! 🙂
      Har aldri prøvd kikerter i bakst før, så det er vel på tide 😉

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg