FETA BURGER


I dag ble det denne knallgode middagstallerkenen. 
Hjemmelaget burgere med fetaost sammen med salat og potetbiter. 
Mesteparten av retten lager seg selv i ovnen, så dette er en enkel, kjempe god og sunn middag. 

Feta burger med potet og grønnsaker
Til 2

Burger
400 g karbonadedeig
Ønsket mengde feta, ca ca 80 -100 g
Salt og pepper

Poteter og grønnsaker
Ønsket mengde potet, jeg brukte 500 g
Krydder: salt, pepper, chili og hvitløk
1 pakke cherrytomater
1 rødløk

Start med å skjære potetene i biter. Legg de utover en bakeplate og ha over krydder. 
Sett de inn i ovnen på 225 grader i 15 minutter.
I mellomtiden lager du burgerene. 

Om du bruker fetaost i blokk, slik jeg gjorde, skjer fetaosten i terninger. Du kan også bruke fetaost fra glass. Pass da på at du ikke får med for mye olje.
Form fire burgere og trykk ned fetaosten i hver burger. Ha over salt og pepper.
Skjær rødløk i biter.
Etter at potetene har stått i ovnen i 15 minutter, ta ut bakeplaten og legg burgerne ved siden av potetene. Legg hele cherrytomater og den oppskjærte rødløken mellom burgerne. 
Sett bakeplaten tilbake i ovnen og senk temperaturen til 180 grader. Stek videre i 15 minutter.
Server. 
Burgerne kan naturligvis også stekes i panne eller grilles. Jeg synes bare det var veldig enkelt å ta dem i ovnen. Saftig ble det også.


Jeg hadde i tillegg en enkel salat av isbergsalat, paprika og agurk på tallerkenen før jeg hadde over burgerne, de ovnsbakte grønnsakene og potetene. 
Etter bildet ble tatt kom det også en real dose ketchup over potetene. Jeg rett og slett elsker ketchup. Spesielt på ovnsbakte poteter!

Håper du prøver denne deilige middagen og at den faller like godt i smak hos deg som hos meg. Lag gjerne dobbel porsjon burgere, så har du til matpakke dagen etter.
Ha en god torsdagskveld :grin: 

Kristine 

10 kommentarer

Siste innlegg