Hei dere.
Håper har hatt en strålende helg så langt!
Jeg startet dagen med denne super deilige sjokoladekaken med tykk glasur denne søndagen. Og en god kopp kaffe. Det kaller jeg en fantastisk start på dagen!
De siste dagene har jeg virkelig gledet meg til søndag hvor jeg kunne sove lenge. Men hvem var det som var lys våken klokken syv i morges? Jo, det var meg! Typisk altså! Etter fem timers søvn kunne jeg nok ha bruk for noen flere timer på øyet. Da får jeg legge meg tidlig isteden.
Når jeg først var våken, bestemte jeg meg for å ta en koserunde på kjøkkenet. Resultatet ble denne sjokoladenkaken, kanskje den beste jeg har laget1
Sjokoladekake med tykk glasur
Sjokoladekake
8 dadler*
2 egg
100 g gresk yoghurt, eller kesam / skyr naturell
1 dl kokosmelk, eller melk
3 ss sukringold
60 g sjokoladeprotein**
40 g havremel***
30 g kakaopulver
2 ts bakepulver
1/3 ts salt
1 fudge crisp proteinbar, eller eventuelt noen karamellbiter
Ha dadler og egg i en foodprosessor eller blender og kjør til en glatt masse.
Ha i resten av ingrediensene utenom proteinbaren.
Fordel massen i en form.
Del proteinbaren i biter og dytt de ned i kaken.
Stek på 175 grader ca 30 minutter.
Avkjøl i formen.
*dadler kan byttes ut med 1 banan eller ca 1 dl eplemos / eplesyltetøy
**sjokoladeprotein kan erstattes av mer mel
***istedenfor havremel kan du bruke andre meltyper som speltmel, bokhvetemel eller hvetemel
Tykk sjokoladeglasur
300 g gresk yoghurt, eller skyr naturell
50 g sjokolade, jeg bruker denne
40 g sjokoladeprotein
30 g kakaopulver
40 g sukrinmelis
Smelt sjokoladen.
Bland sammen alle ingrediensene.
Del kaken i to.
Fordel halvparten av glasuren i mideten av kaken og resten på toppen.
Ta et stykke eller fire. Spis og nyt
Kristine ♥
Anniken:
Oh, jeg husker ikke helt. Mener å huske at det var en rund en med 20 cm i diameter.
Lykke til med bakingen 🙂
Hvor stor form benyttet du deg? Og dersom man ikke har en passende form, går det å ha en ildfast form da? 🙂 Jeg gleder meg til venninnekos og kakebaking i kveld!!
Silje:
Gjett om det var Silje 🙂
Dette såg bare så utrolig deilig ut. 😀
Marie:
Ta mer smeltet sjokolade 🙂
Yngvild:
Ja, få dyrket andre hobbyer 🙂
Ah, nei det skjønner jeg! Skjønner godt at det kan være deilig å jobbe i klesbutikk 🙂
I glasuren- hva kan jeg bytte sjokoladeproteinet ut med? 😊 Ser supergode ut!
Karoline S.:
Denne var kjempe kjempe god! Du må prøve 🙂
Kjempe fristene Kristine. Ser veldig godt ut 🙂
Caroline:
Gjett om. Den er snart borte! Her ble den godt likt av alle 🙂
Silje:
Prøv den selv Silje 🙂
Yngvild:
Den var virkelig knall god!
Det er rett og slett fordi jeg har for mye å gjøre. Jeg har noen pt-kunder nå, studerer og jobber i klesbutikk (elsker at jeg kan pynte meg og bli inspirert), så da har jeg ikke mer tid eller energi til flere kunder 🙂
Mona Elise:
Gjett om den var du. Anbefales på det sterkeste 🙂
Frubirkelund:
Søndag er perfekt bakedag 🙂
Åhh den så god ut!
Dam, det så godt ut 🙂
Oj, den kaken så utrolig deilig og saftig ut!! Hadde jeg hatt alle ingrediensene i hus ville jeg satt i gang bakingen med det samme…!
Du svarte meg tidligere på en kommentar at du har sluttet med nye PT-kunder og da ble jeg veldig nysgjerrig 😉 Hva er grunnen til det? Er du lei av å jobbe som PT?
Håper du får en herlig søndag videre! 🙂
Så godt ut 🙂
Så deilig 🙂
Jammen er du flink!
Jeg har også bakt på morgenen. Ny runde cookies og polarbrød, oppskriftene ligger på bloggen min 🙂