Nå dufter det herlig gjærbakst i hele leiligheten. Det lukter så utrolig godt!
Jeg startet nemlig denne søndagen med å lage kanelsnurrer, eller skilligsboller som det også kalles. Det må jo være en av de beste måtene å starte en dag på. Sammen med en god kopp kaffe, koser jeg meg virkelig nå!
Disse kanelsnurrene er proteinrike, sukkerfrie og glutenfrie. Du kan også lage de laktosefrie om du ønsker det.
Håper de faller i smak.
Kanelsnurrer
Snurrer
1 dl lunkent vann
0,5 pakke gjær
60 g mandelmel*
75 g havremel**
50 g vaniljeprotein***
50 g kesam****
1 egg
1 ts kardemomme
1 ts kanel
2 ss sukrin+
Fyll
200 g gresk yoghurt*****
3 ss kanel
3 ss sukringold
Bland vann og gjær i en bolle. Rør godt. La gjæren stå i 30 minutter.
Bland sammen resten av ingrediensene – mandelmel, havremel, vaniljeprotein, kesam, egg, kardemomme, kanel og sukrin. Rør så inn gjærblandingen. Tilsett eventuelt litt mer væske om deigen blir tørr. Den skal være som en tykk vaffelrøre.
La deigen heve i 30 minutter.
Ha mel på kjøkkenbenken og kjevl den ut til en rektangel.
Bland sammen gresk yoghurt, kanel og sukringold. Smør det på rektangelen.
Ta en kniv og kutt rektangelen i 1,5 cm striper. Rull sammen hver stripe til en snurr som du setter på en bakplate.
Stek så på 160 grader i 15 minutter.
Server.
*mandelmel kan byttes ut med annen tørrvare som sesammel, mer havremel eller speltmel
**havremel kan byttes ut med annen tørrvare som bokhvetemel, speltmel eller hvetemel
***istedenfor vaniljeprotein kan du bruke mer mel
****kesam kan erstattes med gresk yoghurt, skyr naturell eller laktosefrie varianter
*****du kan bytte bort gresk yoghurt med andre naturelle yoghurtvarianter som kesam, skyr naturell eller lignende
Formen er ikke helt på topp denne helgen. Jeg har fått en skikkelig forkjølelse. Denne søndagen blir derfor fryktelig rolig med planlegging av den kommende uken, lunsj i byen og hygge.
Håper du nyter helgen Ha en fortsatt god søndag!
Kristine ♥
Benedicte:
Tørrgjær 🙂
Har du brukt fersk eller tørrgjær?
Elain:
Om de har blitt spist opp, så kan det jo ikke ha blitt så ille 😉
Nei, jeg skjønner☺️ Jeg sjekket ikke kommentaren din før dagen etterpå, så jeg kjørte på uten helt å vite hvordan det kom til å bli. Men smaken er vel uansett det viktigste (har ihvertfall slukte alle sammen)😉
Elain:
En del av prosessen blir jo ødelagt når du bruker bakepulver, hele hevingsprosessen og når deigen “setter” seg. Men da vet jeg at det absolutt ikke funker. Hihi… Bra det smakte godt ihvertfall 🙂
Deigen ble ikke helt den samme, nei😄 måtte tilsette uendelig med ekstra mel virket det som… Tilslutt gjorde jeg bare et forsøk, men det ble nok heller kanelboller😉 Smaken var kjempe god, selv om det ikke lignet på kanelsnurrer i det hele tatt😝
Elain:
Du vil ikke få helt samme deig uten gjær. Bakepulver gjør jo ikke at deigen hever. Men jeg vil tro at du får et ganske bra resultat uansett. Prøv med 1 -2 ss bakepulver 🙂
koreabeautyblog:
Ja, gjør det 🙂
Ja kanskje jeg skulle gjøre det 🙂
Jeg tenkte å teste ut oppskriften nå… Har ikke gjær i huset, men tror du det går greit å bytte dette ut med bakepulver? Usikker på mengdeforholdet da… Hilsen ei som er relativt ny i bakeverden😉
koreabeautyblog:
Prøv selv 🙂
Anonym:
Ja, det var virkelig godt 🙂
Oj så nammi 🙂
Det så utrolig deilig ut!
Marie:
Jeg spiste en del deig….Haha og fikk 10 stykker 🙂
Takk for det. Er bare blitt verre, men håper jeg sover det av meg 🙂
Kat:
Takk for det Kat 🙂
T.G.I.Frida:
De blir veldig veldig gode 🙂
Lise:
Gjett om Lise 🙂
Anonym:
Ja, kjempe gode 🙂
Kaja:
Det står gjør i oppskriften. 1/2 pose 🙂
Janne:
Så hyggelig å høre Janne. Nå ble jeg glad 🙂
Disse ble kjemoe gode. Takk Kristine 🙂
Hvorfor heve når det ikke er noe gjær eller noe??:)
Fristene =]
Ser sykt digg ut 🙂
de så kjempegode ut!
åå nam! 😀 hvor mange snurrer fikk du av denne oppskriften?
nyt dagen og slapp av, håper du føler deg bedre snart!
Så gode de ser ut 🙂 håper du føler deg bedre snart!