KNALL GOD PAI


Hva med en smakfull og sunn pai til middag?
Dette ble dagens tidlige middag her i huset og det falt virkelig i smak. Pai er en favoritt både til hverdags og helg!

Knall god pai

Pai bunn
2 egg
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør
1 dl fiberfin*
1 dl mandelmel
3 dl havremel**
150 g kesam***

Bland sammen alle ingrediensene og press deigen utover en paiform. Tilsett eventuelt litt vann om deigen blir tørr. Jeg hadde ingen paiform så jeg brukte en rund kakeform. 
Stek på 225 grader på nederste rille i 15 minutter. 

Fyll
Her kan du i grunn bruke det du ønsker og har tilgjengelig. Jeg brukte:
3 -4 ss pesto
400 g skinkebiff, eventuelt kylling
Krydder: 1/3 ts salt, 1/3 ts pepepr, 1/2 ts hvitløk, 1/2 ts salt
1 paprika
1/2 rødløk
1/3 squash
Ost, revet mozarella og jarlsberg

*fiberfin kan byttes ut med mer havremel eller annet mel
**istedenfor havremel kan du bruke andre meltyper som spelt eller hvetemel
***kesam kan erstattes med gresk yoghurt, cottage cheese eller laktosefrie varianter. Du kan også eventuelt bruke ca 1 dl vann


Skjær skinkebiffen i skiver og stek den i en panne sammen med krydderet. Ha så i paprikaen i biter og stek et par minutter.
Smør pestoen over bunnen. 


Legg over kjøttfyllet. Topp med rødløk og suqash i skiver. Spar et par grønnsaker til toppen – farger gjør at paien ser ekstra delikat ut. 


Ha over revet ost. 


Strø den siste squashen og rødløken over.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 -20 minutter.
Server.
Håper det smaker!

Da gjenstår det bare å ønske dere en flott fredagskveld.
Det er helg :grin:

Kristine 

6 kommentarer

Siste innlegg