Søndagsbaksten ble en kjempe enkel og god sjokoladekake.
Det tar bare noen få minutter å lage røren – her bare blander du alt sammen. Så er det bare å vente mens den står i ovnen. I mellomtiden kan du for eksempel slikke bollen! Det gjorde jeg
Enkel sjokoladekake
Sjokoladekake
2 egg
150 g kesam*
80 g sukringold
30 g kakaopulver
30 g kokosmel**
50 g havremel***
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
1 -1,5 dl melk
Bland sammen egg, kesam og sukrin. Ha så i tørrvarene. Tilsett nok melk til at det blir en fyldig røre lignende vaffelrøre.
Ha røren i en brødform. Jeg brukte 2 mindre brødformer, noe som tilsvarer 1 normal brødform.
Stek på 200 grader i 25 -30 minutter.
Sjokoladeglasur
200 g philadephia
100 g gresk yoghurt****
30 g sukringold
30 g kakaopulver
1/2 ts vaniljepulver
Om ønskelig; 1 ss kald kaffe
Bland sammen alle ingrediensene.
Smak eventuelt til med mer søtt om du ønsker det.
Smør over kaken og server.
*kesam kan byttes ut med yoghurt naturell, gresk yoghurt, laktosefri kesam eller skyr naturell.
**istedenfor kokosmel kan du bruke 35 g mandelmel eller 40 g havremel.
***havremel kan byttes ut med andre meltyper som spelt eller hvete.
****isteden for gresk yoghurt kan du bruke mer philadephia, skyr naturell eller kesam.
Jeg toppet kaken med en Questbar i biter. Det gjorde kaken ekstra fin, men den er minst like god uten!
Mmmm…
Jammen godt at jeg laget to små kaker. Den ene er nemlig borte allerede. Den andre sparer jeg til i kveld.
Håper det smaker og ha en god søndag videre
Kristine ♥ innlegget inneholder add-links
Lise:
Å, så herlig å høre. Sånt gjør meg glad 🙂
Lagd idag, utrolig god. Takk for en fin blogg
sonja:
Å, så hyggelig å høre 🙂
Deinn dær va knaillgo
Yvonne:
Det vil jeg tro fungerer. Da blir den bare litt søtere. Kanskje du kan ta litt mindre søtning da 🙂
Ups, sorry, var visst ikke helt våken når jeg skrev det 😛 så vanlig gresk yoghurt naturell? Kan man bruke gresk yoghurt vanilje i stedenfor? 🙂 den kommer nok til å falle i smak 😀
Yvonne:
Jeg har ikke brukt vaniljeprotein i denne oppskriften.
Jeg bruker vanlig gresk yoghurt 🙂
Håper den faller i smak 🙂
Ser godt ut 😉 men lurer på hvilket vaniljeproteinpulver du bruker, og om det er gresk yoghurt naturell eller vanilje? Skal absolutt testes ut 😀
Marie:
Om det er bittert vil jeg tro at du enten bruker et annet kakaopulver eller at du ikke har i nok søtning. Om man ikke tilsetter salt kan det også bli litt bittert.
Jeg anbefaler alltid at man smaker til når man baker, slik at man får den balansen man vil ha med søtning / salt / bitterhet / ect. Men mer søtt vil jeg tro du skulle hatt i 🙂
Hei,
Jeg lagde denne i stad og synes den ble ganske bitter, både kaka og glasuren. Mulig at kakaopulveret mitt er noe gammelt, men har du noen forslag til hva det kan være? Jeg brukte mager kesam både i kaka og glasuren, og hadde i ekstra vaniljeproteinpulver i glasuren for å se om den blei bedre. Ellers blei kaka veldig saftig, noe som er superpositivt!!!
Amanda Sørum:
Jeg skal desidert lage den igjen! Så utrolig godt 🙂
Karine:
Det var så godt Karine 🙂
silje:
Så utrolig hyggelig å høre Silje. Slikt blir jeg glad av 🙂
MK:
Du vil ikke angre 🙂
Nina Bakke:
Gjett om 🙂
Kamilla Haaland:
Det var knall godt Kamilla 🙂
så kjempegodt ut! 🙂
Det så godt ut 🙂
Takk, må prøves til neste helg =)
Mente oppskrift
Laget akkurat nå. Takk for en kjempe oppslidt :):):)
Å herlighet den ser digg ut!!!
Ser godt ut 🙂