DEILIG HELGEMAT – ENCHILADAS

Hjemmelaget enchiladas er den perfekte helgenmaten.
Det skal sies at dette var middagen min i går. Jeg synes i grunn at enchiladas kan spises hver dag, men det er en rett som tar litt tid og lage og derfor passer seg best til helgen. 


Her serverte jeg enchiladasene med salat (hodesalat, tomat, paprika og rødløk), salsa, kesam og tortilla chips.
Så utrolig godt!

Hjemmelaget enchiladas
Til 3 -4 porsjoner 

8 speltlomper eller tortillas, jeg brukte halvparten av hver
1 kg kyllingfilet
1 stor løk
1 boks mais
2 hvitløksfedd
1/2 chili
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpure
2 ss edikk, kan sløyfes
1 ts sukrin
1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1 ts paprikakrydder, 1 ts cummin
Ca 100 g ost, jeg brukte en blanding av Jarlsberg og mozzarella

Skjær kyllingfiletene i strimler og stek i en panne. 
Hakk løken grovt. Finhakk chili og hvitløk. 
Tilsett boksene med tomater, tomatpure, løk, mais, hvitløk, chili, edikk, sukrin og krydder i pannen med kyllingen. Kok opp og la koke i 10 minutter. 
Fordel 3 -4 ss med fyll på hver lompe / tortilla og rull dem sammen. Legg de ved siden av hverandre i en form. Du bruker cirka 2/3 av fyllet i lompene / tortillaene. Fordel resten av fylle oppå lompene / tortillaene.
Strø revet ost på toppen.
Stek på 225 grader i 15 -20 minutter.
Server.


Jeg får aldri enchiladas til å se delikat ut på tallerkenen. Det blir som regel en røre. Jeg prøvde i hvert fall, det skal dere vite! Og jeg skal love deg at det var godt :grin: 
Ha en riktig god helg!

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg