Vi har vært uten internett i hele dag. Dermed blir det et sent blogginnlegg.
Har du prøvd marengslokk på en kake før? Det må du gjøre, for det var knall godt! Den myke og gode kaken passer perfekt med en sprø marengstopp.
Om du ønsker kan du naturligvis lage kaken uten marengslokket. Da dropper du stegene med marengslokk, og steker kaken som anvist under.
Eplekake med marengslokk
Kake
2 egg
3 ss sukrin
1 dl mandelmel
2 ss kokosmel
1 ts bakepulver
½ ts fiberhusk
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
0,5 melk eller vann
1 stort eple i biter
1 ts kanel
1 ts sukringold
Marengslokk
2 eggehviter
2 ss sukrin
Pisk eggedosis av 2 hele egg og 3 ss sukrin.
Bland sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, fiberhusk, vaniljepulver og vann. Ha tørrvarene over i eggedosisen. Ha i væske.
Fordel røren i en form. Jeg brukte en rund form med 20 cm i diameter.
Fordel eplebitene over. Strø over kanel og sukringold.
Pisk stiv marengs av 2 eggehviter og 2 ss sukrin. Fordel marengsen over kaken.
Stek på 150 grader i 50 minutter.
Nå skal jeg nyte de siste stykkene sammen med en kopp kakao. Innekos mens det høljeregner ute. Det er deilig!
God onsdagskveld da dere
Kristine ♥
TonjeMaa:
Hihi… Kanskje det blir er framtidig prosjekt
Åh herregud! Kan ikke du vær så snill å lage en kokebok?!?! NAM! Du lager såååå mye godt!
Tina:
Gjør det Tina
Tusen takk for tips! Skal testes ut
theresekristina:
Eplekake er en must på høsten
Norwegian Cupcake:
Håper det smaker
Tina:
Kanskje du ikke pisker den lenge nok? Det er viktig å piske marengsen godt. Også lønner det seg å ha en å plastbolle, ikke en bolle av stål
Kristina sin vei:
Knall godt
lovelyliller.com:
Enig, spesielt nå på høsten
Nina Bakke:
Eplekake er jo så godt!
nam
Åå det er så godt! Ditta skal eg lage mykje i haust
Namm. Denne så fantastisk god ut! Jeg elsker eplekake, så denne må prøves!
Hvordan får du marengsen til å bli sprø?
Har aldri fått til det selv, så tror jeg gjør noe feil.
Åh, nam!
Så kjempegodt ut! Eplekake er så nydelig!