BRINGEBÆRBOLLEKAKE

Hei dere, håper helgen behandler dere godt!
I dag morges, da bakeånden kom over meg, kom jeg på ideen å kombinere to av mine favoritter, nemlig norske bær og gjærbakst. Resultatet ble denne bringebærbollekaken. Fantastisk godt!


Har du ikke ferske bringebær tilgjengelig kan du fint bruke frosne. 
Istedenfor bringebær kan du også bruke blåbær, jordbær, eller frukt som eple og plomme som du har skåret i biter. 

Bollekake med bringebær

4 egg
4 ss sukrin
4 ss smeltet smør
120 g gresk yoghurt, eller kesam / skyr naturell
1 ss kardemomme
1 ts kanel
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
0,5 dl kokosmel*
0,7 dl havremel**

4 -6 ss creme fraich, eventuelt kesam / skyr naturell
1 ss sukringold
Ca 100 g bringebær***

Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Ha i smeltet smør og gresk yoghurt.
Bland sammen tørrvarene og ha i det våte.
La blandingen svelle i 10 minutter.
Kjevl ut blandingen til en rektangel.
Et tips for å unngå mye gris er å legge deigen på et bakepapir og ha plastikfolie over deigen før du kjevler.
Smør creme fraich på deigen. Strø over sukrin og bringebær i midten av rekatangelen.
Brett inn langsidene mot midten slik at det er cirka 4 cm åpent i midten.
Stek på 180 grader i 15 -20 minutter.

*kokosmel kan byttes ut med mandelmel, eventuelt annet mel som mer havremel eller speltmel, men da må du bruke ca 0,7 dl isteden
**havremel kan erstattes med andre meltyper som, bokhvete spelt eller hvetemel
***bruker du frosne bringebær anbefaler jeg at du tiner bærene først og heller av væsken før du har bærene på bolle-rektangelen.


Jeg serverte med en god klatt vaniljeis til en venninne som kom på besøk.
Nå har vi akkurat mmmm’et oss igjennom et par stykker. Det falt virkelig i smak hos oss begge.


Dette minner om boller med bringebær. Rett og slett nydelig!
Håper du lar deg friste :razz:

I dag er forresten siste dagen av Xlife´s bakeuke, hvor du får 25 % avslag på alle bakevarer. Ta en titt her

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg