GODSAKER PÅ GANG & BAKETIPS

Akkurat nå står jeg og baker noe deilig med de norske eplene. 
Jeg hadde en del eple som begynte å bli dvassne, da er det perfekt å bruke dem i bakst. Så nå er det er godsaker på gang!


Jeg får ofte spørsmål om hvordan man best mulig kan lykkes på kjøkkenet. 
Mitt beste tips, er å bruke en matvekt / kjøkkenvekt. Da får du en mer nøyaktig mengde. Ved bruk av for eksempel spiseskje kan mengden variere veldig ut ifra størrelse på skjeen og hvor mye man har på skjeen. 
Jeg har en kjøkkenvekt fra Bodum, denne, som jeg er veldig glad i. Den ser fin ut, er enkel i bruk, skålen kan vaskes i vaskemaskinen og den er lett å legge sammen slik at den får plass i kjøkkenskapet. 

Et annen tips er å lese oppskriften nøye før du begynner. Da vet du hva du skal gjøre og kan finne frem alle ingrediensene før du begynner. 

Det er også slik at fuktighetsnivået i mel kan variere mye utifra merke, hvor det har blitt oppbevart og hvor lenge melet har vært åpnet. Har melet lav fuktighet, vil det trekke til seg mer væske. Bruk derfor litt skjønn. Se på konsistensen på røren / deigen. Føles den riktig? Tilsett eventuelt litt mer tørrvare om deigen virker for løs, eller litt mer væske om deigen virker for tørr. 

Og dere, smak underveis! Smaksløkene våre varierer. Kanskje liker jeg at bolledeigen er søtere enn det du gjør. Kanskje liker du en mørkere sjokoladesmak på brownien enn det jeg gjør. Smaker du deg frem er du sikker på at du får frem den smaken du liker best. 

Lykke til med baksten :grin:  

Kristine ♥

14 kommentarer

Siste innlegg