MUFFINS MED PERSIMON

Hei og god formiddag dere :razz: 
Har du husket å stille klokken? Det er alltid deilig når man får en time ekstra å sove på, eller gjøre noe helt annet for den saks Spesielt på en søndag!


Persimon, også kalt sharon, er endelig tilbake i butikkene igjen. Jeg elsker denne frukten!
I dag brukte jeg bakemorgenen min til å bake noe deilig med denne frukten. Det ble saftige muffins med biter av persimon toppet med kremostglasur. Dette var godt!

Viste du at persimon er faktisk et bær?
Det søte og knall oransje bæret inneholder godt med betakaroten, C-vitamin, fiber og antioksidanter.


Du kan fint servere muffinsene uten glasuren, men jeg anbefaler å lage den også. Kremostglasuren setter virkelig prikken over i’en på muffinsene. Det søte fra fra persimon-bæret passer perfekt med det syrlige i kremosten. 

Muffins med persimon
6 -8 stykker

Muffins
2 egg
3ss sukrin gold
1/2 ts salt
2 ss kesam eller gresk yoghurt, kan sløyfes
30 g havremel*
30 g bakeprotein FitnessGuru OneBake** eller vaniljeproteinpulver
1 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulvere
1/3 ts salt
1 dl melk, eventuelt vann
1 persimon

Glasur
100 g gresk yoghurt
200 g philadephia light
3 ss sukrinmelis

Begynn med muffinsene.
Skjær persimon i biter.
Pisk egg og sukrin gold til eggedosis. 
Bland sammen havremel, vaniljeprotein, kokosmel, bakepulver, salt og vaniljepulver. Vend inn i eggedosisen sammen med melken. Rør inn persimonbitene.
Fordel i minuffinsformer.
Stek på 175 grader i 15- 20 minutter. 

Glasuren lages ved å blande sammen alle ingrediensene. 
Smak deg gjerne frem til hvor mye sukrinmelis du ønsker. 
Når muffinsene har avkjølt seg noe, har du over glasuren.
Server og nyt.

*havremel kan erstattes av andre meltyper som bokhvete eller speltmel
**istedenfor bakeprotein kan du bruke mer mel 


Saftig og kjempe god!
Håper det smaker.

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg