Denne lasagnen laget jeg på tirsdag. Den er så fantastisk godt, desidert den beste lasagnen i mine øyne! Og også ifølge de som spiste den med meg.
Lasagne er kanskje ikke spesielt hverdagsmat, men noen ganger må man slå til med litt luksus i hverdagen. En tirsdagskveld med lasagne og noe rødt i glasset, gjorde virkelig uken min!
Jeg anbefaler deg å prøve denne. Enten du velger å bruke lasagnen som hverdagsluksus eller lage den til helgekosen.
Server gjerne lasagnen med en fargerik salat. Det er deilig med noe friskt ved siden av. Hvitløksbrød passer også godt til om man ønsker det.
I salaten min er det hjertesalat, cherrytomater, tomat, paprika, rødløk og agurk.
Den beste lasagnen
Kjøttsaus
2 hvitløksfedd
1/2 chili
1 løk
2 gulrøtter
600 g karbonadedeig
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpure
2 ss soya saus
4 ss ketchup, jeg bruker den sukkerfrie
En god håndfull hakket basilikum, eventuelt 1 ss tørket basilikum
Finhakk hvitløk og chili.
Skjær løk og gulrøtter i små biter eller rasp dem.
Stek gulrøtter, løk og hvitløk til løken har blitt blank. Ha så i karbonadedeigen og stek raskt.
Tilsett resten av ingrediensene.
Smak deg gjerne til med tomatpure, soya saus, ketchup og basilikum.
La sausen småkoke i minimum 30 minutter. Helst en time.
Til montering
Fullkornslasagneplater
300 g cottage cheese
200 g crème fraîche, lett kan også brukes
3 ss revet parmesan
1/2 ts muskatnøtt
Revet ost til topping, jeg brukte Jarsberg
Bland sammen cottage cheese, crème fraîche, revet parmesan og muskatnøtt.
Legg kjøttsaus, osteblanding og lasagneplater oppå hverandre. Gjenta slik at du får to lag med lasagneplater. Topp med kjøttsaus og osteblandingen.
Tilslutt har du over revet ost.
Stek på 180 grader i 40 minutter.
Håper du lar deg friste. Jeg er sikker på at lasagnen vil falle i smak hos deg
Ha en god torsdagskveld!
Kristine ♥
Karoline:
Jeg synes ikke det, man smak deg gjerne til 🙂
Anonym:
Sikker på at den vil falle i smak hos deg 🙂
Blir den sterk med chili?
Denne skal jeg lage imorgen 🙂