ENKLE SNIKERS

Inneholder add-linker

Enkle hjemmelaget sunne snickers med bare noen få ingrediensern. Det høres nesten for godt ut til å være sant!

SAMSUNG CSC
Disse enkle snickersene ble knall gode! Du må bare prøve de!
Jeg har laget en grundig forklaring med hvordan de lages under. Derfor ser oppskriften veldig lang ut. Men det tar faktisk bare omtrent ti minutter fra du starter å lage snickersene til de står til avkjøling i kjøleskapet. Det er jo i grunn en tålmodighetsprøve i seg selv. Å, vente en hel time før du kan teste de! Er du av den utålmodige sjelen som meg, sett snickersene femten minutter i frysren isteden :mrgreen:

SAMSUNG CSC

Enkle snickers
Til cirka 15 stykker

150 g sjokolade, jeg brukte denne
100 g fibersirup
1 ss sukringold
1 ts vaniljepulver
1/3 ts salt
1 ss smør*
Ca 80 g peanøttsmør
Ca 30 g peanøtter, valgfritt

Smelt sjokoladen over vannbad. Her må du være forsiktig så du ikke får vinn i sjokoladen, da skiller den seg. La sjokoladen avkjøle et par minutter. Fyll så silikonformene, jeg har brukt hjerteformer, men du kan bruke de formene du har , eventuelt lage snickersene i muffinsformer. Snu på formene slik at det kommer sjokolade på alle kantenen av formen.
Sett så formen med sjokolade kjørlig slik at sjokoladen stivner.
I mellomtiden lager du karamellen. Ha fibersiurp, sukringold, vaniljepulver og smør i en bolle. Kok opp i mikroen. Eventuelt kan du bruke en kjele. Karamellen skal kun koke en kort tid, omtrent 30 sekunder. Ta ut bollen og rør i karamellen. Fargen blir litt mørkere og den blir seigere i konsistensen. Da er karamellen klar. La karamellen avkjøles litt.
Ta så ut formene med sjokolade og fyll på med karamell til formen omtrent er 1/3 full. Karamellen stivner forholdsvis fort.
Legg så peanøttsmør over karamellen. Hakk peanøttene grovt og press ned i peanøttsmøret. Dette er valgfritt, men jeg synes det er godt med noen større peanøttbiter.
Ta så sjokoladen du brukte tildigere, eventuelt smelt den litt igjen om den har stivnet, og hell den over formene slik at du dekker peanøttene og “lukker” snickersene. Avkjøl så formen med snickersene. Det tar omtrent en time.

*smør kan sløyfes, men det gir den beste karamellsmaken

SAMSUNG CSC
Se så deilig de ble!
For å si det sånn, er det ikke så mange biter igjen. Snickersene vil nok forsvinne i løpet av dagen! Mmmm….
Håper det smaker. Det er jeg i grunn ganske sikker på at det gjør :grin:
God søndag.

Kristine ♥

18 kommentarer

Siste innlegg