SMASH KOKOSBOLLE

SAMSUNG CSC
I går laget jeg disse smash kokosbollene.
Et klønete navn, tenker du kanskje? Men det smaker som en blanding av smash og kokosbolle nemlig! Det er rett og slett luftige og porøse kokosboller på en bunn av salt proteinchips, trukket med sjokolade. Søtt og salt. Fantastisk godt!

SAMSUNG CSC

Smash kokosbolle
Ca 12 stykker

1 pakke ProTings proteinchips i smaken toasted sea salt
4 gelatinplater
2 ss varmt vann
3 eggehvitter
2 ss sukrinmelis*
1 ss sukringold*
3 ss smeltet kokosolje, kan sløyfes**
100 g sjokolade, jeg brukte denne

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt de så i 2 ss varmt vann. 
Stivpisk så eggehvittene med sukrinmelis. Hell forsktig den smeltede kokosoljen og de smeltede gelatinplatene i eggehvittene. Rør gjerne om med en slikkepott istedenfor en el-vips, slik at eggehvittene ikke faller sammen. La blandingen stå 1 time i kjøleskapet og stivne. 
Etter en time legger du proteinchipsene utover et brett. Bruk en sprøytepose eller en skje til å toppe hver proteinchips med eggehvittemassen. Sett så kaldt i minimum 1 time. 
Deretter smelter du sjokoladen og har den over hver smash kokosbolle. Et tips her er å sette bollene 15 minutter i fryseren før du har over sjokoladen. Da er det enklere å smøre på sjokoladen på hver smash kokosbolle. 
Så er det bare å nyte og kose seg!

*Du kan fint bare bruke sukrinmelis om du ønsker det. Jeg synes smaken blir best med en blanding. 
**Du kan fint droppe kokosoljen om du ønsker det. Kokosbollen blir litt mer mektig og kremet med kokosolje i, men smaker like godt uten. 

SAMSUNG CSC
Kanskje noe som kan friste til fredagskosen eller påskekosen? 
Her er ihvertfall alle spist opp allerede! Spørs om jeg ikke må lage flere, for smash kokosbollene falt i smak hos alle i husstanden. 

Håper fredagen din blir helt fantastisk :grin: Finn frem smilet, så er jeg sikker på at den blir bra!

Kristine ♥                                         

10 kommentarer

Siste innlegg