BANANMUFFINS MED EN TWIST

SAMSUNG CSC
I går, nærmere bestemt klokken elleve i går kveld, fikk jeg plutselig bakeånden over meg. Jeg var litt små urolig i kroppen og bare måtte bake! 
Jeg ville lage noe som var raskt og søtt. Da jeg så at jeg hadde noen godt modne bananer, valgte jeg å lage bananmuffins med en twist. 

SAMSUNG CSC
Jeg puttet nemlig en sukkerfri karamell inni hver muffins. Det satte virkelig prikken over i´en på bananmuffinsene. 
Du kan fint droppe karamellen om du ikke har det tilgjengelig eller ikke ønsker det. Eventuelt kan karamellen byttes ut med nøtter eller en rute sjokolade, som sukrinsjokolade for eksempel. 
Disse ble utrolig gode, så her kommer oppskriften!

SAMSUNG CSC

Bananmuffins med en twist
9 stykker

2 egg
1 stor banan godt moden, eventuelt 2 små
0,5 dl melk, eventuelt vann  
70 g havremel*
30 g vaniljeprotein*
1 ts bakepulver
2 ss sukringold
1/2 ts salt
2 ts kanel
9 stk sukkerfrie karameller, valgfritt

Ha egg og banan i en bolle. Mos med en stavmikser. Tilsett så resten av ingrediensene, utenom karamellene.
Fordel røren i muffinsformer. 
Press en karamell i hver muffinsform om du ønsker dette.
Stek på 175 grader i 20 minutter. 
Avkjøl muffinsene litt i formen før du spiser de. 

*Havremel kan byttes ut mot andre meltyper som speltmel eller bokhvetemel
*Istedenfor vaniljeprotein kan du bruke mer mel. Tilsett da litt ekstra søtning og gjerne litt vaniljepulver 

SAMSUNG CSC
Jeg laget en liten glasur av 2 ss vaniljeprotein, 1 ss sukrinmelis og 2 ss melk som jeg bare blandet sammen og ringlet over muffinsene. 

SAMSUNG CSC
Se så deilig det blir når karamellen smelter!

Som du ser er disse bananmuffinsene veldig saftige  og gode. De holder seg godt i kjøleskapet et par dager om du pakker de inn i plast. Faktisk synes jeg de smakte bedre i dag enn i går kveld. Nå er de i hvert fall spist alle sammen!
Håper det smaker og at du ellers nyter en solfylt søndag :grin:  

Kristine ♥ 

18 kommentarer

Siste innlegg