I dag morges laget jeg den beste grøten jeg noen sinne har spist. Den ble så kremet, fyldig og god!
Jeg brukte en blanding av havregryn og riskorn og kokte opp på kokosmelk og vann. Det ble helt fantastisk godt. Om du er glad i grøt, slik som meg, er jeg sikker på at du vil elske denne varianten!
Grøten ble toppet med kanel og sukrin+, og servert med bær, Nocco og et kokt egg. Smørøye på grøten er fantastisk godt Jeg anbefaler ekte meierismør. Hold deg i hvert fall langt unna VitaHjertegod!
Den beste grøten
40 g havregryn
30 g risgryn
2 dl melk, jeg brukte kokosmelk
3 dl vann
1/3 ts salt
Ha alle ingrediensene i en bolle og kokte det opp i mikroen i omtrent 15 minutter. Ta ut bollen og rør rundt tre -fire ganger underveis.
Du kan også lage grøten i en kjele. Da er det viktig at du rører i kjelen underveis.
Spis og nyt!
Mmmm….
Denne grøten blir det mye av til frokost og kveldsmat fremover!
Kristine ♥
Monika:
Ja, det er fullfett kokosmelk jeg har brukt. Håper det faller i smak Monika 🙂
Ser veldig digg ut, og for noen supre tilbakemeldinger du får! 😀
Tror det blir denne til middag i dag altså 😇 Er det fullfet kokosmelk du bruker forresten, fra hermetikkboks? 😊
SpillDama:
Hihi… Begge to er godt 🙂
sv; absolutt! 😉 Men tror faktisk jeg må si at grøt er bedre hahah
Silje:
Det tror jeg ikke fungerer dessverre, men det går jo ann å prøve 😉
SpillDama:
Pannekaker er rimelig godt det også da 🙂
Aina:
Hihi… Så moro at den falt i smak hos liten og stor. Sånt gleder 🙂
Johanne:
Hurra. Hyggelig å høre 🙂
Nora:
Så utrolig hyggelig å høre Nora. Glad du likte den 🙂
Takk for tips! Lagde det til frokost i dag bare med vanlig melk, og det smakte fantastisk 🙂 Skal definitivt lage grøten sånn igjen!
Denne var bare fantastisk god. Tusen takk for en ny Favoritt 🙂
her lagde vi grøten i går, med stor suksess!
Lillemor på 2 år spiste 3(!!) porsjoner, noe som resulterte i at vi måtte koke en runde til for at det skulle være nok til meg og mannen også xD
Med andre ord så storkoste vi oss alle 3, og lillemor var så fornøyd da hun fikk denne til frokost i dag også 🙂
Denne blir det nok mye av fremover 🙂
Jeg sitter her med (ja, jeg vet jeg er sunn..) pannekaker, men nå har jeg heller lyst på grøten din! hahah 🙂 Ser fantastisk god ut.
Så rågoodt ut!! Tror du det går med vanlig ris? Hahah, i mangel på noe annet🙈
Silje:
Så hyggelig å høre 🙂
Om du sliter med at den koker over må du sette ned styrken, eller W på mikroen 🙂
Ææææ, denne smaker jo julegrøt 😄 Nam, elsker det! Men, jeg slet med at min kokte over i microen hele tiden. Måtte røre sikkert 20 ganger 🙄
Tina:
Vita hjertegod er veldig unaturlig. Les hva jeg har skrevet på instagram her:
http://websta.me/p/1236836428327574956_183758734
Pernille:
Gjør det Pernille 🙂
Chassi:
Jeg brukte 5 minutters grøtris, ja 🙂 Du kan bruke de andre også, da må de bare koke lenger.
Veronica:
Kjøpt på matbutikken, vanlig grøtris 🙂
Anonym:
Kjempe godt 🙂
Silje Moen:
Knall god. Er sikker på at du vil få en ny favorittgrøt 🙂
Therese:
Jeg brukte vanlig, ja 🙂
Aina:
Vanlig grøtris slik du lager risengrynsgrøt med 🙂
Silje E.:
Kos deg Silje 🙂
Jannicke:
Enig med deg 🙂
Hannah Henriette:
Spis ekte meierismør, det er det mest naturlige 🙂
Les her for mer utdypende svar:
http://websta.me/p/1236836428327574956_183758734
Sigrid:
Jeg brukte vanlig risengryns grøtris, sånn fra pappeske, som tar 5 min å koke originalt. Men det er viktig å koke grøten lenge slik at den blir kremet 🙂
Sofie K.:
Ja, det er helt riktig. Håper det smakte 🙂
Lager den nå med vanlig risikorn. Håper det er riktig 🙂 ser godt ut da.
Hva slags riskorn bruker du? Vil de ikke forbli harde med kun 15 min? Jeg har ikke mikro, så må koke på plate:) så superdigg ut!
Hva er greit å spise da? (smør osv) Jeg har brukt vits hjertego men jeg var jo ikke kalt over dette!! Hvilke merker og typer er ikke skadelig på dette viset?
Til Tina over. Google vita hjertegod usunt, så får du svaret. Jeg har forbudt vita hos familien min! Det er ren propaganda og er absolutt ikke sunt!
Laget den til kvelds ja. Digg 🙂
Denne testes ut i kveld 🙂
Lurer også på hvilken type riskorn du har brukt 🙂
Er det risgryn man bruker til risengrynsgrøt/julegrøt? Geisha? Eller slike som har kort koketid fra Toro?
åh, denne må jeg prøve!! elsker grøt:)
Nammmm!!
Hvordan risgryn er det? Hvor kjøper du det?
Kuli! En blanding jo, og lurt å ha den i mikroen. Er det snarkokt grøtris, eller hva slags risgryn?
Ha en deilig dag. Takk for tips!
Grøt er veldig godt, så kanskje jeg må prøve ut denne type grøten også 🙂
Åh nam, elsker grøt så dette skal jeg prøve til frokost i morgen! Har ikke så mye peiling på smør å slik, men hvorfor må man holde seg unna vita hjertegod? :))