Etter middagen, som forøvrig var rester fra i går; reker med klassisk tilbehør, fikk jeg et skikkelig bakesug. Jeg måtte bake!
I løpet av ti minutter hadde jeg en sjokoladerull i ovnen og knappe timen senere var den servert. Nå er den akkurat fortært. Sjokoladerullen med bringebærkrem ble skikkelig god! Kombinasjonen av sjokolade og bringebær er fantastisk. Bringebærene tilfører noe syrlig og frisk til den søte og kraftige sjokoladesmaken. Perfekt!
Du kan naturligvis variere rullens innhold. Den er saftig og god, så du kan fylle den med mye annet godt.
Har du ikke bringebær kan du bruke andre bær som jordbær, eller kanskje frukt skåret opp i biter. En sjokoladekrem av sjokoladeprotein, kakaopulver, sukringold og kesam / melk, ville også vært utmerket i rullen. Eller hva med en real festvariant med pisket kremfløte med sukrin og revet sukrinsjokolade. Her er det bare fantasien og hva du har i kjøleskapet som avgjør!
Sjokoladerull med bringebærkrem
Sjokoladerull
2 egg
1 eggehvite
4 ss sukringold
15 g kokosmel, eventuelt mandelmel, speltmel, hvetmel
10 g kakaopulver
4 dråper stevia, kan sløyfes
1/4 ts salt
3 ss med melk, eventuelt vann
Pisk de to hele eggene med sukringold lett. Stivpisk eggehviten. Rør inn kokosmel, fiberhusk, kakaopulver, stevia og melk i eggedosisen. Ved så forsiktig røren inn i de stivpiskede eggehvitene. Smør deigen ut på et bakepapirkledd stekebrett. Stek på 175 grader i 12 -15 minutter. Ta rullekaken ut av ovnen og rull den sammen som en rullekake. Legg et håndkle over og la kaken avkjøle seg
Bringebærkrem
150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
2 ss sukrinmelis
100 g bringebær
Bland alt sammen.
Smør utover sjokoladerullen og rull den så sammen. Skjær i skiver og server.
Spis, kos deg og smak på de deilige smakene
Kristine ♥
Anne:
Mener du fiberhusk? Nei, det er ikke nødvendig 🙂
Det står fiberfin i beskrivelsen, men ikke i selve oppskriften.. Kan man la være?
Thea:
Du kan bruke alle mulige søtninger, sukker også 🙂
Kan man droppe/bruke noe annet enn sukrin gold til sjokoladerullen? Jeg tåler ikke sukrin eller stevia, selv ikke små mengder, men vil gjerne prøve å lage denne hvis man kan bruke noe annet! 🙂
annebe:
Hjemmebakt brød er godt da! 🙂
lisarorvik:
Jeg kan love deg at den er knall god 🙂
Snippen:
Takk for det du og ha en fin uke 🙂
Jannicke:
Lad den! Så god 🙂
Astrid:
Håper du koste deg 🙂
Ida Margrethe:
Ja, gjør det 🙂
Silje:
Så kjempe koselig å høre 🙂
Den ble skikkelig god!! Tusen takk for en nu favoritt 🙂
Åh det så himmelsk ut! Må definitivt testes!
Nå står rullen til avkjøling. Gleder meg. Takk for oppskriften 🙂
Noe av det mest fristene på lenge. Jeg må lage 😀
Dette så kjempegodt ut 😀 Håper du har en flott kveld! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den 🙂
Dette så utrolig godt ut 🙂 (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
Det hørtes og så perfekt godt ut :)) Kos deg med kvelden, her har mannen bakt grovbrød :))