SJOKOLADERULL MED BRINGEBÆRKREM

Etter middagen, som forøvrig var rester fra i går; reker med klassisk tilbehør, fikk jeg et skikkelig bakesug. Jeg måtte bake! 
I løpet av ti minutter hadde jeg en sjokoladerull i ovnen og knappe timen senere var den servert. Nå er den akkurat fortært. Sjokoladerullen med bringebærkrem ble skikkelig god! Kombinasjonen av sjokolade og bringebær er fantastisk. Bringebærene tilfører noe syrlig og frisk til den søte og kraftige sjokoladesmaken. Perfekt! 

SONY DSC
Du kan naturligvis variere rullens innhold. Den er saftig og god, så du kan fylle den med mye annet godt. 
Har du ikke bringebær kan du bruke andre bær som jordbær, eller kanskje frukt skåret opp i biter. En sjokoladekrem av sjokoladeprotein, kakaopulver, sukringold og kesam / melk, ville også vært utmerket i rullen. Eller hva med en real festvariant med pisket kremfløte med sukrin og revet sukrinsjokolade. Her er det bare fantasien og hva du har i kjøleskapet som avgjør!

SONY DSC

Sjokoladerull med bringebærkrem

Sjokoladerull
2 egg
1 eggehvite
4 ss sukringold
15 g kokosmel, eventuelt mandelmel, speltmel, hvetmel
10 g kakaopulver
4 dråper stevia, kan sløyfes
1/4 ts salt
3 ss med melk, eventuelt vann

Pisk de to hele eggene med sukringold lett. Stivpisk eggehviten. Rør inn kokosmel, fiberhusk, kakaopulver, stevia og melk i eggedosisen. Ved så forsiktig røren inn i de stivpiskede eggehvitene. Smør deigen ut på et bakepapirkledd stekebrett. Stek på 175 grader i 12 -15 minutter. Ta rullekaken ut av ovnen og rull den sammen som en rullekake. Legg et håndkle over og la kaken avkjøle seg

Bringebærkrem
150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
2 ss sukrinmelis
100 g bringebær

Bland alt sammen. 
Smør utover sjokoladerullen og rull den så sammen. Skjær i skiver og server.
Spis, kos deg og smak på de deilige smakene :grin:  

Kristine ♥ 

18 kommentarer

Siste innlegg