ENKEL, SUNN OG SAFTIG SJOKOLADEKAKE MED GLASUR

I går hadde jeg et par venninner på middagsbesøk. På forhånd hadde de ønsket seg sjokoladekake til dessert. Og, ja, for dere som lurer, så er jeg matnerden i vennegjengen. Det kommer ofte inn matønsker til meg. Nå er jeg en person som synes det er gøy å stå på kjøkkenet. Derfor disker jeg stort sett alltid opp med det som blir ønsket. Også i går. Da ble det en enkel, sunn og saftig sjokoladekake med glasur.

SAMSUNG CSC

Her ser dere resultatet.  Grunnen til at jeg sier den er enkel, er fordi du rett og slett bare blander sammen alle ingrediensene i en bolle. Det samme med sjokoladeglasuren. Steketiden er vel det som er mest hassel ved denne kaken. På under en time har du en enkel, sunn og saftig sjokoladekake med glasur. Stort enklere blir det ikke! 

SAMSUNG CSC

Enkel, sunn og saftig sjokoladekake med glasur

Sjokoladekake
3 egg
5 ss sukringold
2 ss fibersirup, eventuelt honning
40 g sjokoladeprotein, eventuelt mer mel og kakaopulver
100 g mel, jeg brukte bokhvetemel og rismel, dette kan du bytte ut med spelt, hvetemel, havremel eller lignende 
5 ss kakaopulver
2 ts bakeopulver
2,5 dl melk

Pisk egg, sukringold og fibersirup godt sammen med en gaffel.
Ha så i resten av ingrediensene.
Fordel i en kakeform
Stek på 175 grader i 30 -35 minutter.
Avkjøl.

 

Glasur
200 g kokoskrem, eventuelt phildephiaost
2 ss mykt smør, kan sløyfes
3 ss kakaopulver
1 ss fibersiurp
2 ss sukrinmelis

Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladeglasuren.
Ha over den avkjølte kaken.

SAMSUNG CSC

Jeg har toppet med sjokoladekokosflak. Ser det ikke godt ut? Mine venninner synes i hvert fall denne sjokoladekaken falt i smak. Håper den gjør det hos deg også. Også håper jeg du får en fin søndag. Jeg skal av gårde for å besøke brødrene mine nå. Det blir hyggelig. Nyt dagen go’inger!

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Anonym
      Jeg spiser på en nok så “ren” terapeutisk måte akkurat nå for å få ned antistoffene mine (hashimoto – antiTPO) og får i meg minimalt med sukker, ja 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg