PANNEKAKER MED HJEMMELAGET BLÅBÆRSYLTETØY

Pannekakene jeg laget i går kveld etter blåbærturen, ble fantastisk gode. 
Tynne deilige pannekaker med smakfullt hjemmelaget blåbærsyltetøy. Mmmm… Dette er en real klassiker!

SAMSUNG CSC
Jeg husker jeg pleide å få servert pannekaker med blåbærsyltetøy når jeg var mindre. Ofte sammen med tomatsuppe. Selv om jeg synes pannekakene var best, måtte jeg alltid spise en porsjon tomatsuppe før jeg fikk lov til å gå over til pannekakene.  Nå som jeg lager mine egne pannekaker, dropper jeg tomatsuppen og spiser kun de deilige pannekakene! 

SAMSUNG CSC

Tynne pannekaker

2 egg
100 g kesam 
60 g mel, jeg brukte 30 g havremel og 30 g speltmel
1 dl melk
1 ts sukringold
1/4 ts salt
Valgfritt: 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme

Miks sammen ingrediensene.
La røren svelle i 5 minutter.
Stek så tynne pannekaker i en panne på middels varme i cirka 1 minutt på hver siden. Jeg steker i litt kokosolje.

Pannekakene kan naturligvis serveres med annet pålegg enn blåbærsyltetøy. Kesam, cottage cheese, sunnere sjokoladepålegg, jordbærsyltetøy, brunost, yacon sirup, iskrem, gulost, cashewnøttsmør, ferske bær og mye mye annet. Server pannekakene med det som frister mest, eller bare spis dem som de er! 
 
SAMSUNG CSC
De norske skogsblåbærene gir et utrolig godt syltetøy. Jeg vil si en smaksbombe av et syltetøy! Har du verken skog eller ferske blåbær tilgjengelig, kan du fint bruke frosne. Jeg pleier å lage syltetøy av frosne blåbær på vinterstid og resultatet blir bra da også. 

Hjemmelaget blåbærsyltetøy

400 g blåbær
2 ss vann
2 ss sukringold
1,5 ts maizena
0,3 dl vann

Ha blåbær, 2 ss vann og sukringold i en kjele. Kok opp og mos blåbærene lett med en skje.
Rør maizena ut i 0,3 dl vann og ha over blåbærene. Rør godt og la syltetøyet koke i 1 minutt. 
Avkjøl. 

SAMSUNG CSC
Smør på et godt lag hjemmelaget blåbærsyltetøy på pannekakene, strø over litt sukrin, rull sammen og nyt! 
Håper det smaker :grin: 

Kristine ♥

14 kommentarer
    1. Loise:
      Det kommer litt ann på hvor store og tykke pannekaker du lager. Jeg er veldig glad i å spise litt røre mens jeg steker, jeg synes pannekakerøre er så godt! Hihi… Tror jeg fikk 6 pannekaker, pluss litt røre i magen min 🙂

    2. RebeccaHasselgard:
      Det er super enkelt å lage hjemmelaget. Det tar knappe fem minutter, så det synes jeg du skal prøve 🙂

    3. Ida:
      Nå er jeg usikker på hva du mener med hysterisk. Du mener for å gjøre det sunnere? Hadde du kjent til meg og fulgt meg hadde du vist at jeg ofte spiser både is og godis. Det er ikke snakk om å være hysterisk, men magen har godt av litt fiber og både smak og utseende på pannekakene blir omtrent det samme som med hvetemel 🙂

    4. De så gode ut 🙂 er det noe grunn til at du ikke kan bruke vanlig mel? Havremel og speltmel blir veldig hysterisk?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg