Pannekakene jeg laget i går kveld etter blåbærturen, ble fantastisk gode.
Tynne deilige pannekaker med smakfullt hjemmelaget blåbærsyltetøy. Mmmm… Dette er en real klassiker!
Jeg husker jeg pleide å få servert pannekaker med blåbærsyltetøy når jeg var mindre. Ofte sammen med tomatsuppe. Selv om jeg synes pannekakene var best, måtte jeg alltid spise en porsjon tomatsuppe før jeg fikk lov til å gå over til pannekakene. Nå som jeg lager mine egne pannekaker, dropper jeg tomatsuppen og spiser kun de deilige pannekakene!
Tynne pannekaker
2 egg
100 g kesam
60 g mel, jeg brukte 30 g havremel og 30 g speltmel
1 dl melk
1 ts sukringold
1/4 ts salt
Valgfritt: 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
Miks sammen ingrediensene.
La røren svelle i 5 minutter.
Stek så tynne pannekaker i en panne på middels varme i cirka 1 minutt på hver siden. Jeg steker i litt kokosolje.
Pannekakene kan naturligvis serveres med annet pålegg enn blåbærsyltetøy. Kesam, cottage cheese, sunnere sjokoladepålegg, jordbærsyltetøy, brunost, yacon sirup, iskrem, gulost, cashewnøttsmør, ferske bær og mye mye annet. Server pannekakene med det som frister mest, eller bare spis dem som de er!
De norske skogsblåbærene gir et utrolig godt syltetøy. Jeg vil si en smaksbombe av et syltetøy! Har du verken skog eller ferske blåbær tilgjengelig, kan du fint bruke frosne. Jeg pleier å lage syltetøy av frosne blåbær på vinterstid og resultatet blir bra da også.
Hjemmelaget blåbærsyltetøy
400 g blåbær
2 ss vann
2 ss sukringold
1,5 ts maizena
0,3 dl vann
Ha blåbær, 2 ss vann og sukringold i en kjele. Kok opp og mos blåbærene lett med en skje.
Rør maizena ut i 0,3 dl vann og ha over blåbærene. Rør godt og la syltetøyet koke i 1 minutt.
Avkjøl.
Smør på et godt lag hjemmelaget blåbærsyltetøy på pannekakene, strø over litt sukrin, rull sammen og nyt!
Håper det smaker
Kristine ♥
Sofia:
Så hyggelig å høre at du like oppskriften 🙂
Tiril:
Du kan bruke begge deler 🙂
Mager eller vanlig kesam? 🙂
Ble disse til frokost i dag med cc og bringebær. Kjempe godt 😀
Loise:
Det kommer litt ann på hvor store og tykke pannekaker du lager. Jeg er veldig glad i å spise litt røre mens jeg steker, jeg synes pannekakerøre er så godt! Hihi… Tror jeg fikk 6 pannekaker, pluss litt røre i magen min 🙂
Jeanette:
Det var knall godt. Gode barndomsminner 🙂
Christine:
Selvfølgelig 🙂 Du kan bruke hvilken som helst søtning.
RebeccaHasselgard:
Det er super enkelt å lage hjemmelaget. Det tar knappe fem minutter, så det synes jeg du skal prøve 🙂
Ida:
Nå er jeg usikker på hva du mener med hysterisk. Du mener for å gjøre det sunnere? Hadde du kjent til meg og fulgt meg hadde du vist at jeg ofte spiser både is og godis. Det er ikke snakk om å være hysterisk, men magen har godt av litt fiber og både smak og utseende på pannekakene blir omtrent det samme som med hvetemel 🙂
De så gode ut 🙂 er det noe grunn til at du ikke kan bruke vanlig mel? Havremel og speltmel blir veldig hysterisk?
åå, jeg som elsker blåbærsyltetøy til burde virkelig prøve å lage hjemmelagd : – D
Kan man bytte ut gold med noe annet?
Det ser skikkelig godt ut 😋
Hvor mange pannekaker ble det av røren? 😀De ser sykt gode ut!