PANNEKAKER MED HJEMMELAGET BLÅBÆRSYLTETØY

Pannekakene jeg laget i går kveld etter blåbærturen, ble fantastisk gode. 
Tynne deilige pannekaker med smakfullt hjemmelaget blåbærsyltetøy. Mmmm… Dette er en real klassiker!

SAMSUNG CSC
Jeg husker jeg pleide å få servert pannekaker med blåbærsyltetøy når jeg var mindre. Ofte sammen med tomatsuppe. Selv om jeg synes pannekakene var best, måtte jeg alltid spise en porsjon tomatsuppe før jeg fikk lov til å gå over til pannekakene.  Nå som jeg lager mine egne pannekaker, dropper jeg tomatsuppen og spiser kun de deilige pannekakene! 

SAMSUNG CSC

Tynne pannekaker

2 egg
100 g kesam 
60 g mel, jeg brukte 30 g havremel og 30 g speltmel
1 dl melk
1 ts sukringold
1/4 ts salt
Valgfritt: 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme

Miks sammen ingrediensene.
La røren svelle i 5 minutter.
Stek så tynne pannekaker i en panne på middels varme i cirka 1 minutt på hver siden. Jeg steker i litt kokosolje.

Pannekakene kan naturligvis serveres med annet pålegg enn blåbærsyltetøy. Kesam, cottage cheese, sunnere sjokoladepålegg, jordbærsyltetøy, brunost, yacon sirup, iskrem, gulost, cashewnøttsmør, ferske bær og mye mye annet. Server pannekakene med det som frister mest, eller bare spis dem som de er! 
 
SAMSUNG CSC
De norske skogsblåbærene gir et utrolig godt syltetøy. Jeg vil si en smaksbombe av et syltetøy! Har du verken skog eller ferske blåbær tilgjengelig, kan du fint bruke frosne. Jeg pleier å lage syltetøy av frosne blåbær på vinterstid og resultatet blir bra da også. 

Hjemmelaget blåbærsyltetøy

400 g blåbær
2 ss vann
2 ss sukringold
1,5 ts maizena
0,3 dl vann

Ha blåbær, 2 ss vann og sukringold i en kjele. Kok opp og mos blåbærene lett med en skje.
Rør maizena ut i 0,3 dl vann og ha over blåbærene. Rør godt og la syltetøyet koke i 1 minutt. 
Avkjøl. 

SAMSUNG CSC
Smør på et godt lag hjemmelaget blåbærsyltetøy på pannekakene, strø over litt sukrin, rull sammen og nyt! 
Håper det smaker :grin: 

Kristine ♥

14 kommentarer

Siste innlegg