Hvem elsker vel ikke boller? Og hvem elsker vel ikke scones?
Slå de to sammen og få en knall gode bollescones!
Dette ble bare så fantastisk godt. Også så enkelt da dere!
Oppskriften lager du på under fem minutter. Så er det bare å la bollesconesene steke.
Bolle scones
1 stor scones, deles i 4 biter
2 egg
1 ss fibersirup, kan sløyfes
1 ts bakepulver
80 g cottage cheese eller kesam
80 g mel: jeg brukt 40 g havremel, 20 g fiberfin og 20 g speltmel
2 ss sukringold
1/2 ts kardemomme
1/3 ts kanel
Rosiner, ca 40 g
Ha egg, fibersirup, og cottage cheese i en bolle. Her kan du velge å bruke en stavmikser for å få ut klumpene av cottage cheesen. Jeg gjorde ikke det. Jeg moste klumpene lett med en gaffel.
Tilsett resten av ingrediensene utenom rosinene og rør til en deig. Ved så inn rosiner. La røren svelle i 5 minutter.
Ha deigen på en bakepapirkledd stekeplate. Form en runding som er cirka 2 cm tykk.
Stek på 200 grader i 25 minutter.
Avkjøl bollesconesen i minimum 4 -5 minutter før du skjærer den.
Bollescones passer like godt til frokost som til dessert. Nyt den alene, sconsen er knall god i seg selv, eller server den med godt pålegg som brunost eller kesam og bær.
Håper det smaker
Kristine ♥
Stine:
Ja, det kan du fint gjøre. Kos deg med bollesconesene 🙂
Nam! Dette må prøves:) går det fint å bruke de magre variantene av kesam og cottage cheese?:)
Bertine:
Hjertelig takk Bertine og i lige måde 🙂
Håper du får en fin mandag Kristine 🙂
Silje:
Bollesconesen ble skikkelig god, ja 🙂
Anne Line:
Så kjempe hyggelig å høre Anne Line 🙂
Oda:
Hihi… Da er vi to 🙂
Marlene Nilsen:
Ja, disse ble super gode 🙂
Nam Nam 😀
Jeg elsker alt med boller så jeg skal prøve bollescones 😀
Assa de her blir en favoritt. Laget dobbel oppskrift uten rosiner. Digg 🙂
Den ser skikkelig god ut 🙂