Jeg har dessverre ingen epletrær, men heldigvis bugner butikken over av rimelige og deilige epler.
Før jeg dro til Krakow laget jeg denne saftige eplekaken. Jeg ville bruke opp eplene mine før jeg dro. Det førte til at vi hadde en knall god matpakke på flyet, nemlig eplekake. Så utrolig godt!
Vil du virkelig kose deg serverer du eplekaken med litt vaniljeis, vaniljekrem eller ProPud vanilje. Da blir det fest i ganen!
Her kommer oppskriften. Enjoy!
Saftig eplekake
4 egg
4 ss sukringold
1 ss fibersirup, kan sløyfes
50 g mandelmel
50 g speltmel
1 dl melk
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ss kanel
100 g kesam
3 epler
3 ss sukringold
3 ss kanel
Pisk egg, sukringold og fibersirup luftig. Tilsett så melk og kesam.
Rør sammen tørrvarene og bland i det våte.
Del eplene i biter.
Ha røren i en form.
Fordel eplebitene over. Strø på kanel og sukringold.
Stek kaken på 180 grader i 30 minutter.
Avkjøl i formen.
Ta deg et eple eller lag deg en saftig eplekake i dag
Kristine ♥
Henriette Celin:
🙂
RebeccaHasselgard:
Eplekake er så godt 🙂
Silje:
Så hyggelig at du sier det Silje 🙂
Josefine:
Hyggelig å høre det Josefine 🙂
Lilly:
Å, ja norske epler er gode. Men deg er mye annet godt du kan spise da 🙂
Silje:
Hei Silje. Det vil nok fungere bra. Smak til røren så du får riktig mengde 🙂
Hei!
Kan man bruke vanlig sukrin i stedet for sukrin gold? 🙂 har også noe sånn type stevia sukker
Skulle ønske jeg tålte epler 😩
Du lager masse godt. Inspirasjon 🙂
Her var det mye fristene og godt 🙂
åå, det så helt fantastisk godt ut! 😀
SV: Det tror jeg på ^^
lisarorvik:
Knall godt altså. Anbefales 🙂
Henriette Celin:
De norske eplene er en fest å bake med. De er jo så fantastisk gode 🙂
Så helt utrolig god ut <3
Dette så kjempe godt ut 🙂 (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)