Er du som meg, og elsker duften av kanel? Akkurat nå lufter hele leiligheten en deilig blanding av kanel og boller.
Det er en grå søndag her jeg bor og da passer det perfekt å bake! Denne saftige kanelkaken er super enkel å lage og vil falle i smak hos liten og stor. Jeg spiste opp omtrent halvparten før kaken var avkjølt. Jeg klarte rett og slett ikke holde fingrene av fatet mens jeg ventet på at kaken skulle bli kald slik at jeg kunne putte på toppingen og ta bilder!
Saftig kanelkake
Til en form på ca 20 x 15
3 egg
4 ss sukringold
2 ss smeltet smør, valgfritt
3 ts kanel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
1 dl kokosmel
40 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
1 dl mel, jeg brukte 50/50 speltmel og havremel
2,5 dl melk, eventuelt vann
1 god håndfull rosiner, valgfritt
Pisk egg og sukringold til eggedosis. Ha så i smeltet smør.
Bland sammen tørrvarene. Tilsett eggedosisen og melken. Bland deigen godt sammen med en sleiv.
Rør tilslutt inn rosinene.
Stek på 190 grader 50 -55 minutter.
La kaken avkjøles noe før du skjærer i det.
Jeg brukte rett og slett Nugatti air som topping. Som nevnt over spiste jeg omtrent halvparten av kaken før kaken var avkjølt, og da uten topping. Kanelkaken er super god i seg selv, så det ikke nødvendig å ha glasur på den. Vil du gjøre den ekstra god kan du bruke sjokoladepålegg som glasur eller lage din egen med for eksempel phildephia, sukrinmelis, kakaopulver og en liten dært kaffe. Det er en enkel og god glasur som jeg har brukt mange ganger.
Bare se her da dere. Mmmm… Jeg tror jeg må gå å ta meg en bit til. Denne kanelkaken kommer til å forsvinne i løpet av dagen!
Baking eller ei, jeg håper du får en god søndag
Jeg skal bruke søndagen til å bli helt frisk fra forkjølelsen, få unna gjort en del skolearbeid og jobbe med online pt-kundene mine. Også får jeg lunsjbesøk etterpå. Det blir hyggelig! Ha en finfin dag!
Kristine ♥
Henriette:
Midt i ovnen. I en brødform. Kos deg med bakingen 🙂
Denne skal jeg teste i kveld kristine – men hva slags form brukte du; hvor stor? Langpanne, brødform..? og stekte du midt i ovnen? takk for oppskrift =)
Happybite:
Den var virkelig super god. Anbefaler deg å prøve 🙂
Ånei, guri, den så jo bare heeelt fantastisk ut!! Smaken av kanel altså, den er magisk! 🙂
N:
Jeg blir inspirert av tv-programmer, menneskene rundt meg, resturantbesøk og så mye annet. Så er det bare å komponere frem noe godt 🙂
Enn så lenge klarer jeg å spise det meste selv, men takk for tilbudet 😉
annebe:
Også har kanel så mange gode egenskaper for helsen vår!
Ha en god kveld du også 🙂
Kanel lukter ..og smaker godt :)) Denne kaka så fristende ut :)) Ha en fin kveld og ei fin kommende uke <3
Innmari god!!!:) Hvor får du alle disse gode oppskriftene fra? Si fra om du trenger en roomie som kan hjelpe deg med å spise opp haha
Vilde:
Kanel er jo så godt. Gå på kjøkkenet og bak Vilde 🙂
Henriette Celin:
Det skal jeg love deg at den var også. Nå er hele kaken borte! 🙂
Hanne:
Kokosmel trekker til seg mye væske. Du kan feks bytte ut 1 dl kokosmel med 1,5 -2 dl havre- /speltmel 🙂
Sofia:
Og den er minst like god 🙂
Sophie:
Ja, den er knall god 🙂
Maren:
1 dl havremel og speltmel er ca 55 g. Tror 1 dl kokosmel er ca 50 g 🙂
Nam! Hvor mye er ca 1 dl i gram?☺️
Den så deilig ut!!
Ser helt sykt digg ut 🙂
Kan man bytte ut kokosmel, med noe annet?
Så meget god ut den der ja <3
åhfyyf, den så helt himmelsk ut! Elsker duften og smaken av kanel, namnam 😀