SAFTIG KANELKAKE

Er du som meg, og elsker duften av kanel? Akkurat nå lufter hele leiligheten en deilig blanding av kanel og boller.

SONY DSC
Det er en grå søndag her jeg bor og da passer det perfekt å bake! Denne saftige kanelkaken er super enkel å lage og vil falle i smak hos liten og stor.  Jeg spiste opp omtrent halvparten før kaken var avkjølt. Jeg klarte rett og slett ikke holde fingrene av fatet mens jeg ventet på at kaken skulle bli kald slik at jeg kunne putte på toppingen og ta bilder! 

SONY DSC

Saftig kanelkake
Til en form på ca 20 x 15

3 egg
4 ss sukringold
2 ss smeltet smør, valgfritt
3 ts kanel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
1 dl kokosmel
40 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
1 dl mel, jeg brukte 50/50 speltmel og havremel
2,5 dl melk, eventuelt vann
1 god håndfull rosiner, valgfritt

Pisk egg og sukringold til eggedosis. Ha så i smeltet smør.
Bland sammen tørrvarene. Tilsett eggedosisen og melken. Bland deigen godt sammen med en sleiv.
Rør tilslutt inn rosinene. 
Stek på 190 grader 50 -55 minutter.
La kaken avkjøles noe før du skjærer i det. 

SONY DSC
Jeg brukte rett og slett Nugatti air som topping. Som nevnt over spiste jeg omtrent halvparten av kaken før kaken var avkjølt, og da uten topping. Kanelkaken er super god i seg selv, så det ikke nødvendig å ha glasur på den. Vil du gjøre den ekstra god kan du bruke sjokoladepålegg som glasur eller lage din egen med for eksempel phildephia, sukrinmelis, kakaopulver og en liten dært kaffe. Det er en enkel og god glasur som jeg har brukt mange ganger. 

SONY DSC
Bare se her da dere. Mmmm… Jeg tror jeg må gå å ta meg en bit til. Denne kanelkaken kommer til å forsvinne i løpet av dagen!

Baking eller ei, jeg håper du får en god søndag :grin:  
Jeg skal bruke søndagen til å bli helt frisk fra forkjølelsen, få unna gjort en del skolearbeid og jobbe med online pt-kundene mine. Også får jeg lunsjbesøk etterpå. Det blir hyggelig! Ha en finfin dag!

Kristine ♥

20 kommentarer

Siste innlegg