NYSTEKT CIABATTA – PERFEKT TIL HELGEFROKOSTEN

Riktig god lørdagsmorgen dere!
Det er jo helg og da er det utmerket med nystekte ciabatta til frokost, lunsj eller brunsj. Deilige, lune og gode rundstykker som toppes med akkurat det du selv ønsker. Det er så godt!

SONY DSC
Disse gode ciabatta rundstykkene er super enkle å lage jeg. Du kan heve deigen på to måter. Jeg foretrekker kaldheving hvor jeg lager deigen kvelden før og så steker rundstykkene neste morgen. Det er helt genialt! På morgenen former du bare rundstykker av deigen og steker dem, så er de klare til å nytes. Men du kan også la ciabattaene heve vanlig, hvor du lar deigen heve en god time før du steker rundstykkene. 
Uansett hvordan du velger å heve ciabattaene blir resultatet like luftig og deilig.

SONY DSC

Nystekte ciabatta – perfekt til helgefrokosten
8 stykker

1/2 pose tørrgjær
5 dl vann
1 ts salt
1 ss fibersiurp, eventuelt honning
2 dl havremel
2 dl rismel, eventuelt speltmel eller annet mel
1 dl mandelmel
1 ss pofiber, kan sløyfes

Kaldheving, her bruker du kaldt vann
Bland sammen gjær, vann, fibersirup og salt. 
Rør sammen tørrvarene og ha de over i det våte. Bland godt. La deigen stå å heve i kjøleskapet natten over. 
Neste morgen deler du deigen i 8 emner, former rundstykker og steker de på 225 grader i 25 -30 minutter. 
Avkjøl i minimum 5 minutter før du skjærer i dem. 

Vanlig heving, her bruker du lunkent vann ved cirka 40 grader
Bland sammen gjær, vann, fibersirup og salt. 
Rør sammen tørrvarene og ha de over i det våte. Bland godt. La deigen heve i 1 -2 timer.
Del så  deigen i 8 emner, former rundstykker og steker de på 225 grader i 25 -30 minutter. 
Avkjøl i minimum 5 minutter før du skjærer i dem. 

SONY DSC
Håper du får en god helgefrokost med noe nystekt og godt.
Ha en super god helg :grin: 

Kristine ♥

14 kommentarer

Siste innlegg