Riktig god lørdagsmorgen dere!
Det er jo helg og da er det utmerket med nystekte ciabatta til frokost, lunsj eller brunsj. Deilige, lune og gode rundstykker som toppes med akkurat det du selv ønsker. Det er så godt!
Disse gode ciabatta rundstykkene er super enkle å lage jeg. Du kan heve deigen på to måter. Jeg foretrekker kaldheving hvor jeg lager deigen kvelden før og så steker rundstykkene neste morgen. Det er helt genialt! På morgenen former du bare rundstykker av deigen og steker dem, så er de klare til å nytes. Men du kan også la ciabattaene heve vanlig, hvor du lar deigen heve en god time før du steker rundstykkene.
Uansett hvordan du velger å heve ciabattaene blir resultatet like luftig og deilig.
Nystekte ciabatta – perfekt til helgefrokosten
8 stykker
1/2 pose tørrgjær
5 dl vann
1 ts salt
1 ss fibersiurp, eventuelt honning
2 dl havremel
2 dl rismel, eventuelt speltmel eller annet mel
1 dl mandelmel
1 ss pofiber, kan sløyfes
Kaldheving, her bruker du kaldt vann
Bland sammen gjær, vann, fibersirup og salt.
Rør sammen tørrvarene og ha de over i det våte. Bland godt. La deigen stå å heve i kjøleskapet natten over.
Neste morgen deler du deigen i 8 emner, former rundstykker og steker de på 225 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl i minimum 5 minutter før du skjærer i dem.
Vanlig heving, her bruker du lunkent vann ved cirka 40 grader
Bland sammen gjær, vann, fibersirup og salt.
Rør sammen tørrvarene og ha de over i det våte. Bland godt. La deigen heve i 1 -2 timer.
Del så deigen i 8 emner, former rundstykker og steker de på 225 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl i minimum 5 minutter før du skjærer i dem.
Håper du får en god helgefrokost med noe nystekt og godt.
Ha en super god helg
Kristine ♥
Emilie:
Det var hyggelig å høre Emilie. Glad det falt i smak
Jeg brukte bokhvete istedenfor rismel for hadde ikke det, men det ble skikkelig godt. Falt i smak hos ungene også
Marie Vigebo:
Håper du har hatt en god søndagsmorgen med nystekte rundstykker
Andrea:
Abolsutt
fjellgeitbundingen:
Å få servert kokt egg på skive er jo godt det også
SpillDama:
Veldig gode
Josefine:
Kos deg med nystekte rundstykker
Maria:
Jeg vil tro at du fint kan lage de uten mandelmel. Bruk da speltmel eller bogvetemel isteden og ta 1,5 dl
Nam! Går det an å lage dei uten mandelmel?
<3
Ha ein fin søndag
De så gode ut!
Den står og hever!
Så deilig ut
Ble nok ikke nystekt her. Men minsten har kokt egg og laget skive til meg 
De så luftige og gode ut
Åååh nam, perfekt til helgefrokosten! Disse tror jeg nesten jeg må prøve ut imorgen <3 Ha en nydelig lørdag Kristine, og ta gjerne en titt innom bloggen min for litt lørdagsinspirasjon : D