Denne oppskriften fant jeg på godt.no. Da jeg leste ord som varmende gryte og duftende krydder, var jeg solgt! Gode og smakfulle gryter er en favoritt på høst- og vinterstid. Jeg gjorde et par endringer på oppskriften og den ble så god! Denne marokkanske chili con carne’en kommer jeg til å lage mange ganger fremover!
Det kan kanskje se ut som om det er mye jobb, men gryten er klar i løpet av 20 minutter. Lag dobbel porsjon så har du til middag eller lunsj flere dager. Denne gryten er også helt perfekt i matboksen. Smaksløkene dine vil takke deg! En sunn og knall god høstmiddag som passer like godt som en helgemiddag eller en hverdagsmiddag.
Marokkansk chili con carne
1 pakke karbonadedeig
1 løk
3 hvitløksfedd
1 stor gulrot
1/2 chili
2 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ts ingefær
2 ts koriander
1 ts paprika
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 buljongterning
1 dl vann
1 boks linser
1 boks kikerter
1 boks cherrytomater
Hakk løk og gulrot i terninger. Finhakk hvitløk og chili. Ha grønnsakene i en kjele og stek dem raskt i litt olje. Ha i krydderne og stek litt til.
Ha så i karbonadedeigen og stek til den har fått en lett farge.
Tilsett hakkede tomater, buljong, tomatpure og vann. Kok opp å la det koke i 5 minutter.
Tilsett linser, kikerter og cherrytomater og la gryten koke i ytterligere 5 minutter.
Server gjerne med en klatt rømme og frisk koriander.
Håper marokkansk chili con carne faller i smak hos deg.
Ha en fin kveld
Kristine ♥
elisebr:
Det var super godt 🙂
Katrine:
Kos deg med middagen 🙂
Orelia:
Gjør det Orelia 🙂
Amanda:
Ja, eller hva 🙂
Hege:
Her brukte jeg kylling, men vil anbefale kjøtt ettersom det er kjøtt i oppskriften 🙂
Så deilig. Hvordan buljongterning bruker du? (Typ gønnsak, kjøtt…)
Så deilige farger. Ser kjempe godt ut 🙂
Jeg elsker chili con carne så denne varianten skal jeg prøve 🙂 Takk for inspirasjon 🙂
Det blir helt klart fredagsmiddagen 🙂
Nam! 🙂 Så godt det så ut! 🙂