HOLD TRENINGSMOTIVASJONEN GJENNOM VINTEREN

Vintermørket er her for fult. For min del kjenner jeg at dørstokkmilen er hakke vanskeligere enn ellers og at gnisten og motivasjonen til å trene ikke er like høy som før. Vi trenger alle litt drahjelp i ny og ne. Her er mine tips til hvordan du kan holde treningsmotivasjonen gjennom vinteren.

Inspirasjon
Hva inspirerer deg og hva driver deg litt ekstra? For min del er god treningsmusikk utrolig viktig. En god beat får nesten kroppen til å bevege seg automatisk! I tillegg drives jeg ekstra av å ha et mål. Et mål kan være så mangt. Akkurat nå jobber jeg med å bli sterkere i knebøy. Det gjør det ekstra moro å gå på trening!

SAMSUNG CSCGjør det du liker
Skal trening bli et fast innslag i hverdagen din, må du finne ut hva du liker og hva det gir deg. Det kan være så mangt; løping, dansing, yoga, crossfit, svømming, klatring, kick boksing, styrketrening, osv. Selv er styrketrening det jeg liker aller best. Det gir meg en fantastisk følelse etterpå, og både hodet og kropp føles lettere og mer energirikt etterpå. Det å ha denne aktiviteten inn i min hverdagsrutine, gjør at jeg unngår det mentale arbeidet før en treningsøkt men at jeg nærmest går på trening med autopilot. Finn ut hvilken aktivitet som gir deg noe og som gjør at du får lyst på mer!

Vær ærlig
Du må ha et realistisk mål og være ærlig med deg selv. Ikke ha for høye forhåpninger. Om jeg vet at det blir en hektisk uke, setter jeg meg kanskje et mål om å komme meg på trening tre ganger den uken, for tre ganger vet jeg at jeg får til. Da får det heller bli en bonus om jeg klarer fire! Ha heller litt for enkle mål enn for høye. Vær dønn ærlig med deg selv og finn ut hva som er oppnåelig for akkurat deg. Er ikke målene dine oppnåelig vil det bli en negativ spiral, der du blir skuffet fremfor at du blir mer motivert. 

Vær flere
Å trene med noen kan for mange være motiverende. Bare det at du har en fast avtale med noen, om det så er en venn, en personlig trener eller en kjæreste, gjør at du har en avtale som er vanskeligere å bryte. Det er tross alt vanskeligere å bryte en avtale med enn venn enn det er å bryte en avtale med deg selv. Jeg er ikke spesielt glad i å trene med andre, jeg foretrekker å trene på egenhånd, men jeg har likevel en vennegjeng hvor vi skryter over mål vi har nådd og det vi har gjennomført. Oppmuntrende ord og positiv feedback fra andre gir absolutt mersmak. Selv om du ikke trener med noen andre, så tørr å del treningsopplevelsene eller treningsmålene dine med andre. Det virker motiverende både for deg og dem. 

Belønning
Vi kommer ikke utenom belønning. Effekten av å ha en gulrot å jobbe mot, skal ikke undervurderes. Når du har noen mål, om det så er å trene to ganger denne uken eller løfte x-antall kilo i markløft, finn også ut hva som er belønningen du skal unne deg selv. Det kan være alt fra å gå ut å spise, en ny lipgloss, et par biter sjokolade, et varmt bad eller en ny tights. Det å vite at du skal få en belønning for innsatsen, uansett hva belønningen er, gir ekstra motivasjon. 

Hvordan holder du treningsmotivasjonen gjennom vinteren?  :grin:

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg