SUNN OG ENKEL BANANKAKE

SONY DSC
Hei dere og god søndagskveld! I dag har jeg hatt en salig blanding av en effektiv søndag og en skikkelig lat søndag. Jeg stod opp tidlig og bruke morgentimene på studier og pt-kunder. Så tilbrakte jeg noen timer på kjøkkenet hvor jeg blant annet laget rundtstykker, som dere kanskje har sett på snappen min, kristineokern, og kaken du ser her; sunn og enkel banankake. En venn kom over på lunsj og vi har tilbrakt resten av søndagen i sofaen med deilig mat, serier og hygge. Nå skal jeg jobbe en times tid før jeg tar søndagskvelden. Da blir det banankake, en kopp te og en god bok!  

SONY DSC
Denne banankaken rørte jeg sammen på under fem minutter. Resultatet blir saftig og kjempe deilig! Banan er perfekt i bakst ettersom det gir et mer saftig resultat og gjør at baksten holder seg lenger. Ettersom banan er søtt, trenger du også mindre søtning i røren. I tillegg bidrar banan med en rekke vitaminer og mineraler, samt fiber, som er godt for kroppen vår. Sunt og godt altså!
Håper du lar deg inspirere til å lage en sunn og enkel søtsak. Enjoy!

SONY DSC

Sunn og enkel banankake
Til en 20 cm springform

2 modne bananer
3 egg
2 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts nellik, valgfritt
4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
2 ss sukringold
2 ss kesam, eventuelt vann
70 g havremel
30 g vaniljeprotein
100 g hakket sjokolade, jeg bruker denne sukkerfrie sukrinsjokoladen

Mos bananen sammen med eggene. Du kan bruke en gaffel eller en stavmikser. Bland i resten av ingrediensene utenom sjokolade. Rør godt. Vend så inn hakket sjokolade. 
Ha røren over i en form.
Stek på 175 grader i 50 minutter.
Avkjøl i formen. 

SONY DSC
Denne kaken sammen med en kopp kaffe, var fantastisk godt. Mmm, jeg gleder meg allerede til å ta et stykke til eller to etterpå. Kjenner jeg meg selv rett, forsvinner vel resten av kaken! 
Håper det smaker :razz:

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg