KAKAO – EN VINTERFAVORITT

Det både blåser, er kaldt og regner – det betyr kakaotid. Kakao er jo en skikkelig vinterfavoritt! 
Akkurat nå sitter jeg her med en kopp. Jeg virkelig elsker å stenge meg inne med en god og varm kopp kakao på denne tiden av året. Jeg er ingen vinterperson og liker verken kulde, mørke eller snø. Da er det noe trøstende med en kopp kakao. Koppen gjør at det ikke føles så ille med vinter likevel!

Kakao – en vinterfavoritt
Til 1 god kopp

20 g sjokoladeprotein
2  ss kakaopulver
1 ts sukringold
4 dl melk*

Varm opp melken. 
Ha i proteinpulver, kakaopulver og søtning. 
Kok opp.
Smak deg til slik at du får din kakao passe sterk og søt. 
Rør godt og server. 

*Jeg bruker en blanding av kokosmelk og vanlig melk, 50 / 50. Det gir en veldig god og fyldig konsistens. Du kan naturligvis bruke akkurat den melken du ønsker. 


Viste du forresten at kakao er super sunt?
En god kopp varm sjokolade med ordentlig mørk sjokolade eller økologisk kakaopulver inneholder dobbelt så mange antioksidanter som et glass rødvin og opp til fem ganger så mye antioksidanter som svart te!
Antioksidantene beskytter  oss mot en rekke sykdommer, deriblant hjerte- og karsykdommer og kreft, samtidig som de hjelper kroppen ta knekken på de frie radikaler som kan ødelegge cellene våre.
Økologisk kakaopulver inneholder også mange sporstoffer og mineraler som magnesium, jern, sink, kobber, krom, selen, mangan, kalsium og kalium, og et stort spekter av vitaminer, som A-vitamin, en rekke B-vitaminer, K-vitamin, C-vitamin og E-vitamin.
I tillegg kan kakao faktisk virke oppløftende! Aminosyren tryptofan, som det er mye av i kakao, øker produksjonen av dopamin og serotonin i hjernen, noe som gjør at vi får bedre humør og føler oss mer lykkelige.

Å unne seg en kopp varm kakao kan være en deilig, varm og ikke minst sunn måte å få i seg flere antioksidanter på.
Nyt koppen din :grin:

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg