For å være helt ærlig, synes jeg det et ordentlig tiltak å skulle lage middag for tiden!
Som dere vet, ble jeg singel i sommer. Etter å ha laget middag til meg og samboeren omtrent hver dag i lang tid, føles det utrolig kjedelig å bare skulle lage middag til meg selv! Det er så mye mer givende å skulle lage mat til to, enn kun til en. Så om det er noen av dere som trenger en middagsdate, inviterer jeg deg gjerne. Neida, jeg bare tuller. Eller, joda….
Uansett, en god og næringsrik middag er viktig for kropp og sjel. Middag må en ha! Jeg har derfor funnet ut at det for min del hjelper veldig å lage middag for flere dager når jeg først lager mat. Likevel synes jeg det er kjedelig å spise nøyaktig det samme flere dager på rad. Da må jeg bruke fantasien og komme med flere retter av en og samme base. Nå for eksempel, har jeg laget en tomatsaus med karbonadedeigen som ble til tre forskjellige middager. En base og tre middager, så enkelt, sunt og godt kan det gjøres!
En base – tre middager
Karbonadedeig i tomatsaus – basen
Til 3 middager
600 g karbonadedeig
1 boks sjampinjong
1 boks hakkede tomater
4 ss tomatpure
0,5 dl vann
1 stor rødløk
2 hvitløksfedd
Ca 2 cm chili, kan sløyfes
1 ts oregano
Litt salt og pepper
Finhakk chili og hvitløk. Del rødløken i biter. Ha chili, hvitløk, rødløk og karbonadedeig i en panne eller en kjele. Jeg steker i en klatt smør. Stek til karbonadedeigen har fått en mørkere farge. Ha så i resten av ingrediensene. Kok opp og la koke i 5 minutter.
Da er basen klar.
Middag en
Taco tomatsaus i lefse
Har laget jeg min egen lefse fordi jeg ikke hadde noe annet, men du kan fint bruke ferdigkjøpte tortillalefser eller lomper.
Lefsen laget jeg av 1 dl kikertmel og 1 dl vann som jeg blandet sammen og stekte i pannen. Da fikk jeg 2 lefser. Som fyll blandet jeg inn 1 ts tacokrydder i basen, varmet den opp i mikroen (bruk eventuelt kjele om du ikke har mikro) og la basen over i lefsen sammen med et par salatblader og jalapenos.
Middag to
Lefsepizza
Her brukte jeg samme oppskrift på lefse som over og laget meg en lefsepizza. Du kan naturligvis bruke ferdigkjøpte lefser eller lomper.
Legg på basen på lefsene, ha over kikerter, revet ost og en liten dæsj oregano, og stek lefsepizzaene på 225 grader i 8 -10 minutter. Topp gjerne med noen tomatbiter og en dæsj rømme.
Middag tre
Chili con carne
Her tilsatte jeg kidneybønner, litt paprikakrydder og en liten dæsj kakaopulver i basen. Jeg bare rørte rundt de nye ingrediensene og varmet opp basen i mikroen. Sammen med chilien serverte jeg et par skiver brød.
Denne basen kan fint brukes til mer enn tre middager. Du kan også spise tomatsausen som den er og servere den med pasta. Eller du kan for eksempel lage en grateng ved å tilsette hakkede grønnsaker i basen, legge den nye basen i en ildfast form, toppe med revet ost og steke den i ovnen. Her er det flere muligheter!
Sunn og god mat trenger altså ikke være så komplisert eller ta lang tid. Bruk en base og lag flere middager
Kristine ♥
Victoria Larsen:
Hyggelig at du synes det
lisarorvik:
Ja, godt og enkelt
Sophie:
Og veldig godt
Janne:
Det enkleste er ofte det beste
Pauline Helmke:
Hihi… Det er slik jeg også er. Inviterer folk på middag hele tiden!
Sees snart
Lisbeth:
Middag er viktig så en får i seg nok næring
Dette var smart. Blir ofte knekkebrød til middag her!!
Kjenner meg igjen med det at det er stusselig å lage middag til én, nå som jeg bor alene – pleier å ty til å lokke kjæresten bort med “ill feed you chicken”, haha! Tomatsaus som dobler som spaghetti saus og pizza saus er også lurt å lage på forhånd og fryse i mindre porsjoner
Sees på trening i desember når jeg er på ferie i Norge igjen, jippi!
Så smart og enkelt!
Helt genialt!!
Dette så jo bare kjempe godt ut
Så gode tips!